Direct naar artikelinhoud
NieuwsVerenigde Staten

Vliegtuigje geland, piloot die ermee dreigde in supermarkt te crashen opgepakt door politie

Vliegtuigje geland, piloot die ermee dreigde in supermarkt te crashen opgepakt door politie
Beeld AFP

In het Amerikaanse Tupelo (Mississippi) heeft de politie verschillende winkels laten evacueren nadat een piloot ermee gedreigd had een vliegtuig in een Walmart-filiaal te laten crashen. De piloot zou ruim vijf uur lang rondjes hebben gevlogen boven Tupelo en andere plaatsen voordat het toestel in een veld terecht kwam. De politie heeft de man opgepakt.

Volgens lokale media ligt het toestel in een veld in Ashland en is het nog intact. De piloot is inmiddels aangehouden. De gouverneur van de staat, Tate Reeves, bevestigt het nieuws via Twitter. ‘Gelukkig is niemand gewond geraakt’.

Verschillende Amerikaanse media melden dat de man die het toestel bestuurde Cory Patterson heet. Hij zou vanochtend vroeg een afscheidsboodschap op sociale media hebben gezet.

Toestel meegenomen

De man zou het toestel vroeg in de ochtend (vijf uur lokale tijd) hebben meegenomen vanaf Tupelo Airport en een uur lang boven het stadje hebben gevlogen. De autoriteiten evacueerden daarop het gebied rond de Walmart. In de uren daarna vloog de man ook rond boven andere plaatsen.

De politie van Tupelo zei eerder vandaag in contact te zijn met de piloot, die dreigde het Beechcraft King Air 90-vliegtuig opzettelijk te laten crashen. De piloot zou een medewerker zijn van een vliegveld. “Burgers worden gevraagd om het gebied te verlaten totdat alles duidelijk is. Met de mobiliteit van dit type vliegtuig is de gevarenzone veel groter dan enkel Tupelo”, aldus de politie.

Twitter bericht wordt geladen...