© *

62 en een baby: bijna de oudste moeder ter wereld

In Australië is een vrouw van 62 jaar bevallen van een gezonde baby. Ze is daarmee de oudste Australische vrouw die een kind op de wereld zet, maar haar dokters krijgen ook veel kritiek.

tib

Een vrouw uit Tasmanië, die voorlopig anoniem blijft, is in het Frances Perry House Private Hospital in Melbourne bevallen van een meisje. Haar dochter kwam via een keizersede ter wereld na een zwangerschap van 34 weken. De vrouw werd zwanger met behulp van het sperma van een anonieme donor, nadat verschillende IVF-behandelingen met haar eigen partner, die 78 jaar oud is, mislukten.

De vrouwen en haar kind blijven nog in het ziekenhuis tot ze van de dokters mogen terugkeren naar Tasmanië. De vrouw is niet de oudste vrouw ter wereld die een kind krijgt: de Roemeens Adriana Iliescu kreeg in 2005 een baby op 66-jarige leeftijd.

Toch is er ook heel wat kritiek op de dokters die de vrouw hielpen met haar IVF-behandeling. "Vruchtbaarheidsbehandelingen aanbieden aan vrouwen ouder dan 53 is onverantwoordelijk", reageerde vruchtbaarheidsspecialist Gab Kovacs verbonden aan de Australische Monash fertiliteitskliniek. "Dat kind heeft zeker nog twintig jaar zorg nodig en de kans bestaat dat deze moeder haar dat niet kan geven. Onze lichamen zijn niet gemaakt om kinderen te krijgen als we zestig en ouder zijn".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer