Zelensky: “Rusland wil Europese energiemarkt beslissende klap toebrengen”

Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil Rusland de Europese energiemarkt komende winter een “beslissende klap” toebrengen. Dat zei hij zaterdagavond in zijn dagelijkse videoboodschap. Zelensky roept Europa op dringend meer eensgezindheid aan de dag te leggen.

121 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    In de fond helpt Rusland toch maar enkel de EU sancties tegen hen uit te voeren? Wie is begonnen met Rusland zijn grondstoffen te weigeren? Waarom de boel nog meer opjutten en verdraaien oorlogspresidentje.
  • Nico Herbots

    2 jaar geleden
    Op zich is het niet slecht dat Europa niet meer afhankelijk is van Rusland. Maar we hebben te lang gedraald met alternatieven en nu wordt de verbinding plots met de botte bijl doorgehakt. Binnen enkele decennia kunnen we hopelijk terugblikken op een succesvolle transitie, maar nu is er ondertussen een hele grote groep mensen die hier een zeer zware prijs voor betaalt. De grootste offers komen altijd van de kleine man, kijk de geschiedenis er maar op na.
  • Vanhoutte Werner

    2 jaar geleden
    De voortdurende oproepen van Zelinski aan Europa sorteren een omgekeerd effect: Rusland reageert steeds driester. De miljardenstroom aan wapens vanuit de VS en Europa die in Oekraine toekwamen ( met welk resultaat?) zijn samen met de nefaste houding van de Navo die in dit conflict neutraal moest blijven de oorzaak dat Europa ( en niet de VS. ) de prijs betalen van het betrekken van Europa in deze conflictsituatie. En daar geeft Zelinski geen zier om dit wordt meer dan duidelijk!
  • geert Verschelde

    2 jaar geleden
    Poetin bereidde zijn aanval op het Westen reeds tientallen jaren voor. Zo had hij via de grote bedrijven, zoals Gasprom, prominente Europese leiders, zoals Schroeder, aan zich en zijn energietoevoer gebonden. Gelukkig kapseisde Oekraïne niet, anders waren alle vroegere Oostblok landen al veroverd zonder reactie van het Westen. Dat onze energie nu zo duur wordt hebben we te danken aan Oud-Europese leiders die zich door Russische bedrijven hebben laten omkopen voor het geld. Kernenergie ??
  • Gerda Haubourdyn

    2 jaar geleden
    Had Europa minder grootspraak gehad en hun niet gaan bemoeien met deze oorlog dan waren WIJ niet de pineut geweest. Voor de "grote leiders" is de kost van energie een fluitje van een cent. En Zelensky die heeft het spel goed gespeeld. Alle leiders waaronder "onze MICHEL" wilden weer aan de juiste kant van de geschiedenis staan. Wij betalen.