Twee doden bij botsing tussen motorrijder en fietser in Genk

Bij een botsing tussen een motorrijder en een fietser in Genk zijn zondagmiddag twee doden gevallen. Zowel de bestuurder van de motorfiets als de fietser overleden ter plaatse, de passagier op de motorfiets is zwaargewond. De Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) sluit veiligheidsmaatregelen op de plek van het ongeval niet uit. 

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Zuiderring en de Swinnenwijerweg. Daar is een oversteekplaats voor fietsers. Hoe het ongeval precies gebeurde, is nog niet duidelijk. 

De motorrijder reed er rond kwart voor vijf de fietser aan. Verschillende ziekenwagens en MUG-teams kwamen ter plaatse. Ze konden alleen maar de dood van de motorrijder en de fietser vaststellen. De passagier van de motorfiets kreeg de eerste zorgen van de MUG en is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De politie CARMA deed de eerste vaststellingen, het parket is ingelicht. De Zuiderring is een tijd land afgesloten op de plaats van het ongeval.

's Avonds en 's nachts wordt daar vaak te snel gereden, en we hebben al een aantal klachten gehad over illegale races daar in de buurt.

Wim Dries, burgemeester van Genk

Burgemeester van Genk, Wim Dries reageert bedroefd op het ongeval. "Natuurlijk is elk ongeval er eentje te veel. We moeten nu wachten op de verkeersdeskundige en dan kennen we mogelijk de precieze omstandigheden van het ongeval."

Naar verluidt staat de Zuiderring in Genk bekend als een weg waar vaak te snel gereden wordt. "'s Avonds en 's nachts wordt daar inderdaad vaak te snel gereden en we hebben al een aantal klachten gehad over illegale races. We wachten het rapport van de verkeersdeskundige af, en ik sluit niet uit dat er maatregelen komen om daar de verkeersveiligheid te verhogen. Dat is noodzakelijk. Als we de veiligheid kúnnen verhogen, moeten we dat doen."

Meest gelezen