Archieffoto
Europa Press 2022

Spaanse politie arresteert twee vermoedelijke leiders van een drugsbende, een Belg en een Nederlander

De Spaanse politie heeft in Marbella een Belg en een Nederlander gearresteerd, het zou gaan om de leiders van een drugsbende. Tijdens de operatie vonden meerdere huiszoekingen plaats in België, Nederland en Spanje. In totaal zouden daarbij nog 7 mensen gearresteerd zijn.

In Marbella in het zuiden van Spanje zijn twee spilfiguren van een belangrijke criminele organisatie gearresteerd. Dat melden verschillende Spaanse media. Het zou gaan om een Nederlander en een Belg. Eén van hen zou op de vlucht geweest zijn voor de Belgische autoriteiten. De twee konden worden opgepakt dankzij onder meer huiszoekingen in België, Nederland en Spanje, klinkt het. Daarbij werden nog eens zeven mensen opgepakt.

De aanhoudingen zijn het gevolg van een gezamenlijke operatie "Austral-Coles" van de Spaanse Guarda Civil in samenwerking met de Belgische en Nederlandse politie. De operatie begon in 2020. In maart van dat jaar werd in Brazilië 556 kilo cocaïne in beslag genomen, verstopt in een legale lading sojameel, gevolgd door een vondst in Antwerpen begin 2021 van 2.300 kilo, verstopt in een legale lading koffiebonen. Daarnaast onderschepte de politie nog twee andere ladingen drugs van dezelfde drugsbende, van respectievelijk 586 en 409 kilo, ditmaal in Rotterdam.

De gesmokkelde drugs waren bedoeld voor twee Nederlandse bedrijven en een Belgisch bedrijf. De politie kon achterhalen dat de organisatoren van de bewuste transporten aan de Spaanse Costa del Sol gevestigd waren. De twee spilfiguren zijn nu in hun luxevilla's in Marbella opgepakt. Bij de huiszoekingen zijn naast 3.800 kilo cocaĂŻne ook dure auto's en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Meest gelezen