AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Helft Vlamingen heeft schrik om in armoede te belanden. 1 op de 3 komt nu al tekort

Eén op de drie Vlamingen ziet maandelijks niet genoeg geld binnenkomen om alle kosten te betalen, zo blijkt uit De Grote Geldenquête van ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘VTM NIEUWS’. Om toe te komen, moeten vier op de tien aan het spaargeld knabbelen. Eén op de tien Vlamingen gaat daarvoor zelfs lenen. Als oplossing willen we massaal besparen, en ook wat meer werken.

200 reacties

  • Ruben Beylemans

    1 jaar geleden
    Een triestige boel is het aan het worden. Het zal er niet op verbeteren.
  • Danny Breyne

    2 jaar geleden
    Schande dat veel verkopers van alles profiteren van deze crisis op de kap van sukkelaars bv handelaars die voor deze crisis produkten kochten aan kleine prijzen die nu verkopen aan 10× de prijs
  • Jan Laspas

    2 jaar geleden
    Als je je job goed doet dan kan je geen extra job bijnemen tenzij je een topfunctie of politieker bent, anderen doen je werk en kan je cashen van de ene job naar de andere besparen: dit is al jaren zo. Sociaal tarief 90 % verdient meer door niet te werken dan mensen met een laag inkomen want zij genieten van niets. Jammer maar hoe meer Vlaanderen onafhankelijk wordt hoe armer de werkende Vlaming wordt. De Vlaamse regeringen van de laatste 20 jaar zijn er voor de hele rijke en de multinationals.
  • Diane Deketelaere

    2 jaar geleden
    De staat is blut maar toch blijven ze gigantische pensioenen uitkeren aan hun ambtenaren . Ik hoor pensioenen van ingenieurs bij de overheid , rechters van 9600 € per maand. Ze hebben veel minder gewerkt , veel meer verlof gehad . Hoe degoutant is dit tegenover de hele bevolking in de privé en zelfstandigen die veel meer gewerkt hebben en zelf maar een luttel pensioentje krijgen. OVERHEID stap toch af van die zo onrechtvaardigheid .Zo zal heel wat geld vrijkomen voor andere zaken;.
  • Marko Decandt

    2 jaar geleden
    En eigenlijk kan iedereen zijn energiefactuur perfect betalen hoor, alleen zal dit voor velen willen zeggen, volgende zomer eens niet een week op vakantie met het vliegtuig naar het zuiden op hotel, maar eens een vakantie thuis. Maar ja, prioriteiten en uiterlijk vertoon hé?