© politiezone Mechelen-Willebroek

Auto in beslag genomen in Mechelen, bestuurder heeft openstaande boete van 40.000 euro

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft afgelopen weekend 5 auto's in beslag genomen van mensen die nog openstaande boetes hadden. Eén man had nog voor 40.000 euro aan boetes open staan, gaande van verkeersboetes tot boetes voor belastingen die niet betaald zijn. 

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde zaterdag samen met de Douane controleacties uit op verschillende locaties in Mechelen, met het oog op het innen van openstaande boetes. 

Van 5 personen werd hun wagen getakeld,  omdat zij de nog openstaande boete niet hadden betaald. Eén bestuurder had voor 39.973 euro aan openstaande boetes. "Het gaat om verkeersovertredingen, maar het kunnen ook boetes voor belastingen zijn die niet betaald zijn", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. 

Hopelijk heeft de man nu zijn les geleerd en zal hij de betalingen overmaken

Politiewoordvoerder Dirk Van de Sande

Zo'n hoog bedrag maken ze niet vaak mee. "Gelukkig maar is dit een uitzonderlijk bedrag. Maar als je er een sport van maakt om regelmatig overtredingen te doen, en die niet te betalen, dan verzamel je natuurijk wel wat boetes bijeen en kom je aan zulke bedragen. Hopelijk heeft de man nu zijn les geleerd en zal hij de betalingen overmaken."

De eigenaar van de auto heeft nu enige tijd om de boete te betalen. Indien dat niet gebeurt, dan wordt zijn wagen verbeurd verklaard. 

Levenslang rijverbod

Tijdens de controleactie werden ook nog 2 wagens getakeld omdat zij niet verzekerd waren. Eén van de chauffeurs had bovendien een levenslang rijverbod.  Eén persoon werd gezocht in het kader van een gerechtelijk dossier. Hij werd overgebracht naar de gevangenis.

Meest gelezen