Een aantal voertuigen zijn ter plaatse weggesleept. © Politiezone Mechelen-Willebroek

Douane en politie innen voor bijna 83.000 euro aan openstaande boetes, bestuurder hoest in één keer bijna 5.000 euro op

Mechelen, Willebroek -

De politie en douane hebben zaterdag in Mechelen en Willebroek jacht gemaakt op automobilisten die hun openstaande penale boetes van verkeersovertredingen niet hebben betaald. Dat ging om een bedrag van bijna 83.000 euro. Een van de betrapte bestuurders had zelfs een levenslang rijverbod.

Leo De Nijn

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde, samen met de douane, de controles uit op verscheidene locaties.

“Vijf automobilisten moesten hun boetes van respectievelijk 22 euro, 941 euro, 359 euro, 1.782 euro en zelfs 4.826 euro onmiddellijk betalen”, zegt Dirk Van de Sande, politiewoordvoerder Mechelen-Willebroek.

Van vijf personen is hun voertuig onmiddellijk weggesleept, omdat ze niet konden betalen. Een van hen had nog een openstaande reeks boetes voor een totaalbedrag van liefst 39.973 euro. Een andere bestuurder moest nog een rekening vereffenen van 7.083 euro.

Tijdens de actie zijn ook twee voertuigen weggetakeld omdat ze niet verzekerd waren. Een van de bestuurders had zelfs een levenslang rijverbod. “Een andere automobilist stond geseind in een gerechtelijk onderzoek. Betrokkene is overgebracht naar de gevangenis”, zegt de eerste hoofdinspecteur. (ldn)

 ©  Politiezone Mechelen-Willebroek

 ©  Politiezone Mechelen-Willebroek

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER