© GVB

Inbrekers plunderen kluis van bistro in Hamont: "Al zevende inbraak in zes jaar tijd"

Vrijdagnacht is ingebroken in Grand Bistro Napoleon aan het Bernard Kempplein in Hamont. De inbrekers braken met een koevoet de kluis open en maakten volgens de zaakvoerder een paar duizend euro buit. “Het is al de zevende keer in zes jaar tijd dat ik het slachtoffer ben van inbrekers in een van mijn twee zaken”, zucht zaakvoerder Kevin Weezenbeek.

Geert VAN BAELEN

“De inbrekers zijn op een bizarre manier binnengedrongen”, stelt de aangeslagen zaakvoerder. “Het klapraam boven de deur hebben ze met een koevoet opengebroken. Dat is bijna 2,5 meter boven de begane grond. De terrasstoelen zijn onaangeroerd gebleven. Daarom vermoedt de politie dat ze minsten met twee waren, en misschien zelfs een laddertje hebben gebruikt. Het gekke is dat ze langs dezelfde smalle opening ook terug naar buiten zijn geklauterd, zonder dat er binnen ook maar één stoel werd verzet om als opstap te gebruiken.”

Weekomzet

Eenmaal in de zaak gingen de dieven recht op hun doel af. “Eerst hebben ze de geldschuif van de kassa opengebroken. Daarin laten we nooit geld achter, dus vingen ze bot. Vervolgens gingen ze naar achteren en wisten ze onze kluis te vinden. Na een mislukte poging om het cijferslot open te breken, hebben ze met een koevoet gewoon de kluisdeur opengebroken. Daarin zat deze keer toevallig een weekomzet. Normaal is er geen geld in huis, en wordt het elke dag overgebracht naar de bank. Maar de verantwoordelijke hiervoor had toevallig vrij. De buit bedraagt zeker vijf- à zesduizend euro. De daders wisten heel goed waar ze moesten zijn.” De politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. “Veel sporen werden niet achtergelaten. Blijkbaar droegen ze handschoenen. Ook bewakingsbeelden zijn er niet. Ze hebben de hele installatie onklaar gemaakt.”

Foltermateriaal

Voor Weezenbeek die zaakvoerder is van twee horecagelegenheden, is het maar liefst de zevende inbraak in zes jaar tijd. “Hier in de bistro is het de derde keer. In mijn restaurant Rodeo dat hier niet ver vandaan ligt, hebben ze ook de kluis uitgebroken. Eén keer vonden ze dader terug in de sloot langs de zaak. Die had heus foltermateriaal op zak zoals aceton, ducktape en een stroomstootwapen. Achteraf bleek dat die eigenlijk van plan was ons onder dwang de kluis te laten openen. Het mag nu toch stilaan ophouden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer