© BFM

Twee fietsers aangereden door wagen op Prins Boudewijnlaan: vrouw (30) in levensgevaar

Kontich -

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich zijn maandagmiddag twee fietsers aangereden door een wagen. Een 30-jarige fietsster werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een verkeersdeskundige onderzoekt de oorzaak van het incident.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 14.30u, ter hoogte van de Villermontstraat. “Het gaat om een aanrijding tussen een wagen en twee fietsers”, vertelt Jessica Voet, woordvoerster van politiezone Hekla. “De wagen reed richting Kontich, aan het kruispunt schepte hij twee fietsers op die de Prins Boudewijnlaan overstaken.”

Drie ziekenwagens en een mug kwamen ter plaatse. “Een fietsster, een 30-jarige vrouw, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert in levensgevaar. De andere raakte lichtgewond en mocht intussen het ziekenhuis verlaten”, zegt Voet. Ook de bestuurder is in shock naar het ziekenhuis gebracht.

Door het incident werd de Prins Boudewijnlaan tussen de Boerenlegerstraat en de Villermontstraat afgesloten. Volgens onze informatie is het kruispunt recent heraangelegd met fietsvriendelijke verkeerslichten. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de oorzaak van het incident te achterhalen. (nelo)

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen