Delhaize en Danone beëindigen prijsconflict: "Zo snel mogelijk weer in de rekken"

Het prijsconflict tussen supermarktketen Delhaize en zuivelproducent Danone is van de baan. Dat meldt de gespecialiseerde site RetailDetail en wordt bevestigd door de supermarktketen. Door het conflict waren de rekken met zuivelproducten zo goed als leeg, die zullen nu "zo spoedig mogelijk" weer gevuld worden.

Wie de voorbije weken zijn inkopen deed in supermarktketen Delhaize, heeft het misschien zelf opgemerkt: de rekken met de zuivelproducten waren opvallend leeg. Oorzaak daarvan was een conflict tussen de supermarkt en de Franse zuivelproducent Danone over een prijsverhoging die Danone wou doorvoeren. 

Dat conflict is nu van de baan, meldt de supermarkt aan RetailDetail. "We kunnen vandaag bevestigen dat er een evenwichtig akkoord is gevonden dat tegemoet komt aan beide partijen", stelt woordvoerder Roel Dekelver. Meer details werden niet bekendgemaakt. "Danone en Delhaize zullen alles in het werk stellen om de betrokken producten weer zo snel mogelijk in de rekken te krijgen."

Danone en Delhaize zullen alles in het werk stellen om de betrokken producten weer zo snel mogelijk in de rekken te krijgen

Roel Dekelver - woordvoerder Delhaize

Ook met Lidl heeft Danone een conflict over de prijs van haar producten. Daar is nog geen akkoord bereikt. "We zijn nog volop aan het onderhandelen", vertelt een woordvoerster van Lidl.

Meest gelezen