Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin.
Volledig scherm
Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin. © Photo News

Rusland zal gasleveringen aan Europa niet hervatten zolang sancties niet zijn opgeheven, zegt Moskou

Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, zei maandag dat het de schuld is van het Westen dat er geen leveringen kunnen gebeuren via Nord Stream 1 pijplijn. Peskov voegde eraan toe dat de volledige hervatting van de gasleveringen door Rusland via Nord Stream 1 “ongetwijfeld” afhankelijk was van de vraag of het Westen zijn sancties tegen Moskou zou opheffen. “Het zijn de sancties uit het Westen die ons tot de situatie hebben gebracht die we nu zien.”

318 reacties

  • Wivina Renier

    2 jaar geleden
    Moest ik leider zijn van Europa dan onderhandel ik. Volharden in de boosheid is nu niet vaan de orde. Gezond verstand en handelsovereenkomsten sluiten. Is nochtans niet zo moeilijk. Maar blijkbaar zitten er daar andere gedachten achter vooral vanuit USA en ik bedoel dan niet het gewone Amerikaanse volk.
  • Felix Strackx

    2 jaar geleden
    Die spelen gewoon met onze voeten: niet aan toegeven! Ik zit nog liever in de kou.
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Vooruit Ursula, toon nu eens dat ge wat meer kunt dan alleen maar opstoken en zorgen dat er nog meer en nog langer oorlog komt. Doe nu eens iets waarop we zitten te wachten, iets dat goed is voor ons allemaal.
  • Wivina Renier

    2 jaar geleden
    zou het niet beter zijn een overeenkomst te maken met Poetin ipv constant te broeden op meer en meer sancties. Er kunnen toch handelsovereenkomsten gesloten worden. Maar neen vasthouden aan elk zijn gelijk.
  • Patrick Herie

    2 jaar geleden
    Bij mij mogen ze ook de kraan komen dicht draaien. Sancties opleggen waar WIJ ons blauw aan betalen. No WaY