E313 in Ranst na bijna vijf uur weer vrij na botsing met drie vrachtwagens: bestuurder in levensgevaar

© BFM

Ranst, Herentals -

De avondspits op de E313 van Antwerpen naar Luik verliep maandag erg moeizaam. De snelweg werd rond 17.45 uur in Ranst volledig afgesloten door een botsing met drie vrachtwagens. Een chauffeur zat gekneld in zijn cabine en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Bijna vijf uur later was het ongeval afgehandeld en werd de rijbaan weer vrijgegeven. Eerder was de weg in Herentals tijdelijk versperd door een vrachtwagen die in schaar stond.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 17.45 uur op de E313, ter hoogte van Ranst. Een tankwagen en een vrachtwagen met betonmixer reden in op een andere vrachtwagen. De bestuurder van de vrachtwagen met betonmixer zat gekneld in zijn cabine en kon met behulp van de brandweer en een takelwagen bevrijd worden. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

© BFM

Door het incident was de snelweg richting Hasselt urenlang volledig versperd, met ellenlange files tot gevolg. Pas om 22.35 uur was de rijbaan weer vrij.

 © BFM

 © BFM

Vrachtwagen in schaar

Rond 16 uur was de E313 ook al eens gedeeltelijk versperd door een ander ongeval, ter hoogte van Herentals. Door een klapband kwam daar een vrachtwagen in schaar te staan. De takelwerken waren zeer complex, het verkeerscentrum raadde bestuurders die van Gent naar Hasselt wilden aan om via Brussel te rijden. Rond 18.30 uur was de weg in Herentals weer vrijgemaakt.

Door een klapband kwam de vrachtwagen in schaar te staan op de E313, ter hoogte van Herentals. © rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen