Zowel premier Alexander De Croo (Open Vld) als Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) beloven op korte termijn maatregelen tegen de hoge energiefactuur.
Volledig scherm
Zowel premier Alexander De Croo (Open Vld) als Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) beloven op korte termijn maatregelen tegen de hoge energiefactuur. © PhotoNews

De Croo en Jambon beloven maatregelen tegen hoge energiefactuur van gezinnen én bedrijven

Zowel premier Alexander De Croo (Open Vld) als Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) beloven op korte termijn maatregelen tegen de hoge energiefactuur. Jambon kondigde maandag maatregelen voor bedrijven aan op een bijeenkomst van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka. Premier De Croo kondigde maatregelen aan in ‘Het Grote Gelddebat’ van VTM NIEUWS en maakte duidelijk “dat niemand zonder gas of elektriciteit zal vallen”.

77 reacties

  • Peter Buyck

    2 jaar geleden
    De private arbeidsmarkt ziet het niet maar ambtenaren zien het wel. Door de geldklopperij van sommige industriëlen is binnenkort het loon verdubbeld. Een beetje positief voor de overheid die meer RSZ en dies meer ontvangt... Anderzijds moet dezelfde overheid zelf meer loon betalen...
  • Danny De Kimpe

    2 jaar geleden
    De alleenstaande en zieken en gepersonaliseerde zouden 200 € per maand meer moeten ontvangen. Nu is het veel te weinig.
  • Karine Roeland

    2 jaar geleden
    Beloven? Sprookjes bestaan niet en politici die de waarheid vertellen of die enige empathie voelen met de modale medeburger bestaan ook niet. Volgens hen moeten mensen zich geen zorgen maken over wat er gebeurt als ze hun factuur niet kunnen betalen. Ze gaan ervoor zorgen dat die mensen niet zonder elektriciteit vallen. Dat ze zich niet de vraag moeten stellen of ze hun chauffage moeten dichtdraaien. We kunnen beter al beginnen te investeren in dikke pulls en dekens.
  • Jo Bosman

    2 jaar geleden
    Er zal niks uit de bus komen voor alleenstaanden , zieken , gehandicapten en mensen met een minimum loon . Zoals altijd zullen het weer de bedrijven en de zelfstandigen zijn die met het geld gaan lopen .
  • Noel De Bruyckere

    2 jaar geleden
    Er zijn er die een sociaal tarief krijgen wegens hun klein pensioentje maar wel een dikke bankrekening hebben en een mooi huis. welke klasse moet ik er niet bijvertellen dat kan iedereen raden.