Neil Armstrong en Edwin E. Aldrin plantten op 20 juli 1969 een Amerikaanse vlag op de maan. Slechts tien anderen zetten ooit voet op aarde. Op een dertiende persoon is het nog zeker enkele jaren wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Neil Armstrong en Edwin E. Aldrin plantten op 20 juli 1969 een Amerikaanse vlag op de maan. Slechts tien anderen zetten ooit voet op aarde. Op een dertiende persoon is het nog zeker enkele jaren wachten. © AP

Al 50 jaar geen mens op de maan, maar: “Achter de schermen wordt alles voorbereid om er binnenkort te kunnen verblijven”

Mislukt en mislukt. Op één week tijd heeft de NASA twee keer de lancering van de SLS-draagraket moeten uitstellen vanwege technische problemen. Daardoor loopt ook het plan om opnieuw mensen naar de maan te brengen vertraging op. Intussen heeft al vijftig jaar geen mens meer voet op de maan gezet - alle technologische ontwikkelingen ten spijt. Is het te moeilijk geworden of interesseert de maan ons niet meer? Astronoom Nancy Vermeulen geeft verrassende antwoorden. “Door naar de maan te reizen, willen landen de navigatie- en communicatieapparatuur van vijanden kunnen uitschakelen.”

4 reacties

  • lode wijk

    2 jaar geleden
    Er is nochtans hier nog genoeg werk te doen, wat een kostenplaatje voor niks net als de mars expeditie die er nooit zal komen, wie betaald dit allemaal deze onzin.
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Zou er ook geen militaire reden achter zitten ? Als Amerika en Rusland zoveel interesse betonen is dat toch wel waarschijnlijk. De maan moet mogelijkheden bieden.
  • Andre callens

    2 jaar geleden
    De ware reden waarom verschillende landen zoals USA ,Rusland , China ,India ,en Israel naar de maan willen is de grote aanwezigheid van Helium-3 . Met Helium-3 kan via kernfusie onbeperkt energie opgewekt worden . Wie de maan met zijn onbeperkte energie heeft beheerst de wereld .
  • Linda Wellekens

    2 jaar geleden
    Of zitter er diamanten in de bodem ?