©  USA TODAY Sports

Rafael Nadal uitgeschakeld in achtste finales US Open: “Ik heb belangrijkere zaken dan tennis aan mijn hoofd”

De Spanjaard Rafael Nadal (ATP 3) is in de nacht van maandag op dinsdag in de achtste finales op de US Open uitgeschakeld door de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 26). Na 3 uur en 34 minuten werd het 6-4, 4-6, 6-4 en 6-3.

blg, wic
Bron: BELGA

In de kwartfinales neemt de 24-jarige Tiafoe het op tegen de Rus Andrey Rublev (ATP 11). Die was met drie keer 6-4 te sterk voor de Brit Cameron Norrie (ATP 9). 

Het is de eerste keer dat de Amerikaan de kwartfinales op een grandslamtoernooi bereikt. De voorbije twee jaar werd hij op de US Open in de achtste finales uitgeschakeld. "Ik weet niet wat te zeggen. Ik heb ongelofelijk tennis gespeeld, ik weet niet wat er gebeurd is", zei Tiafoe in een eerste reactie. "Het is alsof de wereld gestopt is met draaien. Nu kan ik later aan mijn kleinkinderen vertellen dat ik Rafa heb verslagen."

De 36-jarige Nadal blijft door de nederlaag steken op 22 grandslamtitels, waarmee hij nog steeds alleen recordhouder is. Eerder dit seizoen won hij de Australian Open en Roland Garros. Op Wimbledon gaf hij forfait voor zijn halve finale tegen Nick Kyrgios. 

"Ik heb vandaag een slechte wedstrijd gespeeld en hij deed het goed. Dat heeft het verschil gemaakt vandaag", zei Nadal. "Ik kon geen hoog niveau aanhouden en was te traag in mijn bewegingen. Hij kon de bal te vaak te vroeg nemen, waardoor ik hem niet kon terugdringen op de court. Als ik de kwartfinales wil halen, moet het beter. Ik moet erkennen dat hij vandaag sterker was."

Zwangere vrouw opgenomen in ziekenhuis

Al leek de Spanjaard het ook geen ramp te vinden naar huis te moeten. Zijn vrouw, die zwanger is van zijn eerste kind, werd enkele dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis. Daarop deed in Spanje al het gerucht de ronde dat Nadal wel eens verstek kon geven voor het vervolg van de US Open. Maar zover kwam het door de uitschakeling van de nummer drie van de wereld dus niet. Nadal liet wel weten zich nu niet meer met tennis te zullen bezighouden.

“Ik heb belangrijkere zaken aan mijn hoofd. Ik wil het jaar afsluiten met iets heel moois en dat is mijn eerste kind”, noteerde de NOS. “Of ik mijn laatste wedstrijd van 2022 gespeeld heb? Dat hangt er ook van af hoe het gaat in mijn persoonlijke leven. Dat gaat nu even boven mijn bestaan als prof.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer