De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © via REUTERS

Rusland haalde sinds oorlog 158 miljard binnen aan energie-export

Rusland heeft sinds het begin van de oorlog in Oekraïne voor omgerekend 158 miljard euro aan energie-export binnengehaald. Daarvan nam de Europese Unie meer dan de helft voor haar rekening, meldt ‘The Centre for Research on Energy and Clean Air’ (CREA). De denktank roept tegelijkertijd op tot effectievere sancties tegen Moskou nu door het instellen van sancties tegen Rusland de prijzen voor olie, gas en kolen de pan uit rijzen.

38 reacties

  • Vital Verstraten

    2 jaar geleden
    Gino Denil, en u denkt dat er geen beter systeem bestaat dan de vrije markt dat voor welvaart zorgt? Ik weet in ieder geval een ding, dat als de overheid er zich mee moeit dat dit tot armoede lijdt. Eerste jaar economie, de oplossing voor hoge prijzen zijn hoge prijzen en de oplossing voor lage prijzen zijn lage prijzen. Geef het tijd, en dan eens zien hoeveel gas we nog nodig hebben. Ook ITER is in aantocht, PV kost geen kloot meer. Het enige wat we nodig hebben is TIJD.
  • Alain Heynderickx

    2 jaar geleden
    Wat hadden de Europese politiekers gedacht? Daarvoor moest je nu niet echt gestudeerd hebben om dit te voorspellen…. Maar doe gerust verder zoals jullie bezig zijn Europa en binnen enkele jaren ontplof Europa als een zeepbel… Blijf maar Oekraïne sponsoren zodat zij er ook beter zullen uitkomen of Europa zelf, terwijl ze zelfs niets tot de EU of NATO behoren…
  • katty Philips

    2 jaar geleden
    Zij maar zeker dat de sancties helpen, anders zouden ze niet smeken om ze op te heffen.
  • Christian Deckers

    2 jaar geleden
    De EU is ronduit idiotie ten top. De Rus heeft nu het geld én nog zijn gas. Wij zitten zonder geld én zonder gas. In dezelfde beweging neemt China het gas goedkoop af en vaagt het beetje industrie dat we nog hadden definitief van de kaart. Nu nog de eigen voedselproductie definitief opruimen voor een verzonnen stikstofprobleem en het komt helemaal goed voor de EU-burger. Voor dergelijke waanzin moet nog een woord verzonnen worden.
  • Marc Vinck

    2 jaar geleden
    Wij sponseren Oekraine met wapens en Rusland met geld, goed bezig EU