Archieffoto. ©  dkr

Kampse huisjesmelker tijdje vastgezet: huizen in Leopoldsburg en Antwerpen ongeschikt voor bewoning

Leopoldsburg -

Een veertiger uit Leopoldsburg is maandag een tijdje gearresteerd. De man haalde woekerwinsten uit huizen die ongeschikt zijn voor bewoning. Drie van zijn huizen in Leopoldsburg werden meteen onbewoonbaar verklaard. Voor de bewoners wordt via de sociale dienst een oplossing gezocht.

Mireille Maes/Zahra Boufker

De huisjesmelker kwam vorig jaar al in beeld bij de politie Kempenland. Hij verhuurde panden in Leopoldsburg en Antwerpen die niet of nauwelijks bewoonbaar zijn. Zijn huurders hebben een ding gemeenschappelijk: ze hebben weinig geld. Toch betaalden ze nog een paar 100 euro voor de slecht onderhouden panden; geld waarmee ze in Leopoldsburg een degelijkere woning kunnen huren.

Onveilig

Maandag 5 september voerde de lokale politie Kempenland samen met de federale gerechtelijke politie Limburg en de Vlaamse wooninspectie huiszoekingen uit in zeven woningen in Leopoldsburg en vijf in Antwerpen. In alle doorzochte panden werden mistoestanden van uiteenlopende aard vastgesteld. De zeven woongelegenheden in Leopoldsburg (Boskantstraat, Korspelstraat, Bremstraat, Diestersteenweg, Koningsstraat en Goirislaan) bleken allemaal ongeschikt voor bewoning, drie werden zelfs onbewoonbaar verklaard omdat wonen er gevaarlijk is. De huizen gaan worden ontruimd. De vijf panden in Antwerpen waren eveneens ongeschikt voor bewoning.

Witwaspraktijken

De eigenaar die de wooneenheden verhuurde, werd maandag door het Parket Limburg gearresteerd. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd. Na telefonisch contact met de rechter werd beslist dat de man mocht beschikken. De auto van de man werd wel inbeslaggenomen. Omdat zijn officiële inkomsten niet in overeenstemming zijn met zijn levensstijl, volgt er een onderzoek naar zijn roerend en onroerend patrimonium en naar eventuele witwaspraktijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer