Quick-Step Alpha Vinyl sluit partnership met opleidingsploeg waar Remco Evenepoel en Tom Boonen de kneepjes leerden

Quick-Step Alpha Vinyl gaat een formele samenwerking aan met Balen BC, een opleidingsploeg waar onder meer Remco Evenepoel en Tom Boonen als youngsters de eerste knepen van het vak leerden.

Bron: BELGA

Het team van Patrick Lefevere kondigde vorige maand al de oprichting van het Soudal - Quick-Step Devo Team aan, een jongerenploeg die een plaats krijgt in de structuur van de Belgische WorldTour-formatie. Met Balen BC zal vanaf februari 2023 nauw worden samengewerkt “om het beste jonge wielertalent op te sporen en hen te helpen hun talent te ontwikkelen”, meldt Quick-Step, dat in een ideaal scenario hoopt juniorentalent te zien doorstromen naar de eigen jongeren- of WorldTourploeg. 

Balen BC bestaat al sinds 1948 en geeft rennertjes vanaf de leeftijd van acht jaar de kans het wielrennen te ontdekken. Onder meer Remco Evenepoel en voormalig wereldkampioen Tom Boonen, jarenlang het gezicht van de Wolfpack, reden ooit voor Balen BC, net als huidig ploegleider Wilfried Peeters.

“De voorbije jaren ontwikkelden wij een goeie relatie met Balen BC en Jef (Robert, teamverantwoordelijke, red), zonder het ooit formeel te maken. De resultaten die ze boekten met het opsporen en ontwikkelen van jong talent, spreken voor zich. We zijn heel blij dat ze zowel Remco als Tom geholpen hebben in hun begindagen, later werden zij twee van onze meest bekende renners. Hopelijk kunnen we door dit partnership nog meer jong toptalent ontdekken en samen bieden we hen een platform om te schitteren”, aldus Patrick Lefevere.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer