Photo taken in Les Carroz-D'arâches, France
Volledig scherm
Photo taken in Les Carroz-D'arâches, France © Getty Images/EyeEm

Franse skistations in de problemen door dure energie: “De vraag rijst of we kunnen openen”

Verschillende Franse skistations komen in de problemen vanwege de hoge energieprijzen. “De situatie is catastrofaal”, zegt Frédéric Géromin, voorzitter van de skigebieden in het departement Isère. “De vraag rijst of we wel kunnen openen.”

23 reacties

  • Ronald Roelants

    2 jaar geleden
    Joepie, minder skistations die het mooie landschap mutileren ; stap zelf naar boven te voet of met de latten.
  • Bart Ryckaert

    2 jaar geleden
    als ze winst maken willen ze zo weinig mogelijk belastingen betalen maar alst eens wa minder is dan moet de staat helpen, de overheden moeten eens stoppen met de geldkraan open te zetten
  • Cynthia Taelemans

    2 jaar geleden
    Wat een reacties 🙂 Als skiën luxe is, dan is een weekendje weg of een zomervakantie dat ook. Moet het daarom allemaal gesloten worden? Ik gun het iedereen om zijn vrije tijd in te vullen zoals ie wil. Dus hopelijk vinden ze een oplossing, voor iedereen!
  • Alexis De Kocker

    2 jaar geleden
    Vele vinden hier dat het hier om luxe gaat, ja dat is waar. Maar als de overheid hier niet mag bijbetalen, dan moeten wij ook niet voor hun sociaal energietarief betalen. Gewoon doorrekenen lees ik hier ok, maar dan moet de prijs voor energie ook maar voor iedereen hetzelfde zijn.
  • Patrick Verschelde

    2 jaar geleden
    Wat wil je, decennia alles koppelen aan gas, kerncentrales sluiten en dan Rusland de middelvinger tonen. Politiekers kunnen niet langer dan 2 seconden vooruitkijken. Dit stond in de sterren geschreven. En onze Decroo kan niks zelf, hij wacht op europa.