Drugscrimineel "Bolle Jos" ziet er mogelijk anders uit: politie verspreidt nieuw beeldmateriaal

De politie en het openbaar ministerie in Nederland hebben nieuw beeldmateriaal vrijgegeven van Jos Leijdekkers oftewel “Bolle Jos”, de meest gezochte drugscrimineel van Nederland. Een uitzending van “Opsporing verzocht” begin mei leverde een tiental tips op, waaruit blijkt dat Leijdekkers mogelijk van uiterlijk is veranderd. 

De politie en het openbaar ministerie in Nederland hebben 75.000 euro over voor de doorslaggevende tip die leidt tot de aanhouding van Jos – "Bolle Jos" – Leijdekkers. De 31-jarige misdadiger wordt gezien als een van de hoofdrolspelers in de grootschalige handel, import en export van cocaïne in Nederland en België, en staat op de lijst van meest gezochte criminelen in Nederland en Europa.

Begin mei kwam Leijdekkers aan bod in het Nederlandse televisieprogramma “Opsporing verzocht”, wat een tiental nieuwe tips opleverde over zijn doen en laten, inclusief beeldmateriaal. Daaruit blijkt dat de crimineel er intussen vermoedelijk anders uitziet. Met een nieuwe compositietekening die nu wordt vrijgegeven, hopen de politie en het Openbaar Ministerie hem eindelijk te vatten.

Verdwijning Naima Jillal

Leijdekkers is ook in ons land geen onbekende. Zo duikt de haven van Antwerpen op in allerlei strafdossiers met zijn naam. Daarnaast is hij volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie vermoedelijk ook betrokken bij de verdwijning en dood van Naima Jillal. De vrouw – eveneens actief in de drugshandel – verdween in 2019 nadat ze in Amsterdam in een auto stapte. In berichten rond haar verdwijning die de politie kon onderscheppen, dook de naam Leijdekkers op. Hij zou een rol gespeeld hebben en zelfs verantwoordelijk zijn voor haar verdwijning. 

"Bolle Jos" heeft geen vast woon- of verblijfplaats in Nederland. Tot voor kort werd gedacht dat hij in Turkije zou verblijven, maar "het onderzoek heeft nog geen concreet zicht gegeven op zijn verblijfplaats", klinkt het.

Meest gelezen