Directeur-generaal verlaat Fedasil: “Laatste jaren steeds moeilijker geworden”

Staatssecretaris Nicole De Moor kondigde het vertrek aan. ©  BART DEWAELE

Fedasil moet op zoek naar een nieuwe directeur-generaal. Huidig topman Michael Kegels verlaat het agentschap en gaat aan de slag als directeur maatschappelijke veiligheid bij de stad Antwerpen, meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) dinsdag.

gjs
Bron: BELGA

Kegels was sinds begin vorig jaar directeur-generaal bij Fedasil, dat instaat voor de opvang van mensen die internationale bescherming zoeken. “Michael Kegels is een betrokken directeur-generaal geweest de afgelopen twee jaar. Zijn inzet was enorm, wij hebben een mooie samenwerking opgezet met werkgevers en de VDAB om asielzoekers aan een job te helpen”, blikt de staatssecretaris terug.

Eind september vertrekt Kegels. Intussen wordt een procedure opgestart om een opvolger te zoeken. Dat zal evenwel enige tijd in beslag nemen. “Ik verlaat de organisatie met spijt in het hart, er zijn nog steeds zoveel uitdagingen in het opvangbeleid. Alle medewerkers van Fedasil werken zich de ziel uit het lijf om mensen een opvangplek te geven. De laatste jaren is dat een steeds moeilijkere opdracht geworden. Ik hoop dat de samenleving daar oog voor blijft hebben”, aldus Kegels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen