Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © BELGA

IN KAART. Jaarlijkse energiefactuur in België en 15 andere Europese landen hoger dan minimum maandloon

De gemiddelde jaarlijkse energiefactuur bedraagt in zestien EU-landen - onder meer in België - meer dan het maandloon voor wie werkt aan de laagste lonen. Dat zegt het Europees Vakverbond, de koepelorganisatie van vakbonden in Europa.

33 reacties

  • nicole desseyn

    2 jaar geleden
    Ik ben het beu van de reactie s op de gepensioneerden ! Wij hebben beide 42 jaar gewerkt tonnen belasting en bijdragen betaald en hebben een minimum van pensioen tijdens Corona vielen wij ook uit de boot en nu ist weer van dat !
  • Bert Pelgrims

    2 jaar geleden
    Ik heb een groen contract met enkel groene energie welke totaal niets heeft te maken met de oorlog, hoe komt het dan dan deze dan stijgt in prijs. Kortom, groen energie is een leugen, allemaal speculatie om de coronarekeing terug te betalen.
  • Piet Deroover

    2 jaar geleden
    Voor de hoge elektriciteitsprijs is de EU volledig verantwoordelijk, hoeveel hernieuwbare energie en kerncentrales we ook zouden hebben, we betalen altijd aan de prijs van gas. Was dat niet zo geweest was tenminste elektriciteit nog betaalbaar. En de EU molen draait zo traag dat het te laat zal zijn als ze met dé oplossing komen.
  • Wim van Gool

    2 jaar geleden
    De energie crisis is sterk versterkt door het Oekraïne debacle maar was al begonnen in de loop van 2021. Europa en onze Groene dogmatische regering (zie ook Duitsland) liggen aan de basis deze crisis. Men heeft de lange termijn contracten opgegeven zodat nu veel te veel gas en steenkool op de dagmarkt gekocht moet worden wat de prijs enorm opstuwt, daarbij nog het oerdomme kernenergie-stop besluit. Lange termijn contracten (ook wind en zon) zijn de beste bescherming tegen prijsfluctuaties
  • Natalie Vanhoof

    2 jaar geleden
    Berekend met een jaarbedrag van 2227 euro aan energie? Is er dan iemand die dat nu maar betaalt?? Ik betaal als alleenstaande mama nu 600 euro PER MAAND. Ik ga er niet komen met 37 dagen per jaar hiervoor werken !