© MIST

11de Lichtstoet trekt door Vlijtingen

Het leek wel alsof de weergoden de organisatoren van de jaarlijkse Lichtstoet in Vlijtingen bijzonder goed gezind waren. In de vooravond stopten plots de regenbuien die nagenoeg heel de dag weinig goeds lieten vermoeden.

eva

En ja: op het vertrekuur - 19.11 uur - bleef de hemel wel dreigen maar dat nam de pret niet weg. Integendeel: overal langs de straten stonden honderden jonge en minder jonge enthousiaste kijklustigen die de carnavalssfeer kwamen opsnuiven.

De weergoden waren de Lichtstoet in Vlijtingen zaterdagavond goed gezind. De organiserende carnavalsvereniging Albanus III & De Sjoemelerre vierde dubbel feest. Het was niet alleen de 11de editie van de Lichtstoet, maar de vereniging zelf was ook jarig en werd 22 of tweemaal 11 jaar. De stoet zelf verliep vlot en zonder incidenten. Het was een klassieke carnavalsoptocht met zo’n 35 groepen en praalwagens uit Riemst, Tongeren, Borgloon, het Maasland en zelfs Wallonië.

Omdat het een feesteditie was, konden de inwoners van Vlijtingen ook een speciale verjaardagsvlag kopen. “Die zijn bijzonder vlot van de hand gegaan”, zegt Philippe Geelen van Albanus III & De Sjoemelerre. “In sommige straten had bijna elk gezin een vlag gekocht en uitgehangen. In totaal werden er bijna 300 verkocht, dit bewijst hoe het carnaval leeft in dit dorp.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer