Remco Evenepoel komt met de schrik vrij na bizarre ontknoping en vraagt naar bebloede Roglic: “Ik hoop dat hij verder kan”

“Ik hoop dat Roglic verder kan”, stelde een wat geschrokken Remco Evenepoel toen hij hoorde dat zijn tegenstander voor het eindklassement gevallen was in de laatste honderd meter van de zestiende etappe in de Vuelta.

Hugo Coorevits

LEES OOK. Pure chaos met Pedersen als winnaar: Roglic rijdt weg van (lekke) Evenepoel, maar crasht dan zelf zwaar

“Ik was een beetje bang van de laatste vijf kilometer”, deed Evenepoel zijn verhaal aan de finish. “We deden de verkenning op de rustdag en ik wist dat de wegen echt glad waren. Daardoor verloor ik wat posities. Ik wou dan voor die stevige helling opschuiven. Maar mijn achterwiel was lek. Ik ben blij dat de regel van de drie kilometer bestaat. Anders had ik hier veel tijd verloren.”

“Dan hoorde ik dat Primoz crashte. Ik hoop dat hij oké is en dat hij de koers kan verderzetten. Ik had die aanval verwacht. Iedereen weet dat hij heel explosief is. Dit was een finale die voor hem was gemaakt. Het is om die reden voor hem nog spijtiger dan het is. Je wil nooit dat iemand valt. Ik had zelf ook de rustdag nodig om volledig hersteld te worden van mijn val. Ik had wat pijn in de spieren. Ik voel me veel beter dan zaterdag en zelfs zondag op de Sierra Nevada. Het ziet er goed uit voor het vervolg van de Ronde van Spanje”, besloot leider Remco Evenepoel het flashinterview.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen