Direct naar artikelinhoud
NieuwsWielrennen

Chaos in Vuelta: Roglic komt zwaar ten val in slotkilometers, Evenepoel rijdt lek maar blijft leider

Chaos in Vuelta: Roglic komt zwaar ten val in slotkilometers, Evenepoel rijdt lek maar blijft leider
Beeld Photo News

Chaos alom in de slotfase van de 16de Vuelta-etappe. Primoz Roglic demarreerde in de finale, maar kwam net voor de finish zwaar ten val. Remco Evenepoel reed dan weer lek. Mads Pedersen won zijn tweede rit.

De etappe leek af te stevenen op een massasprint, totdat Roglic, de grootste uitdager van leider Remco Evenepoel, er op 2,5 kilometer van de finish vandoor ging. Hij kreeg vier sprinters met zich mee en het peloton bleef het antwoord schuldig. Op enkele honderden meters van de finish ging Roglic hard onderuit en daarbij liep hij flink wat verwondingen op.

.Beeld rv

Roglic krijgt echter dezelfde eindtijd achter zijn naam als de vier sprinters, omdat de valpartij plaatsvond in de laatste 3 kilometer. De kopman van Jumbo loopt zo wat tijd in op Evenepoel. De Belgische klassementsleider reed lek in het slot van de rit, maar ook dat gebeurde in de laatste 3 kilometer van de race.

Evenepoel kreeg uiteindelijk 8 seconden verliestijd aangesmeerd. Hij kreeg de tijd van de grote groep. Het verschil tussen Evenepoel en Roglic is nu nog 1'26".

Het is nog afwachten hoe groot de schade is bij Roglic.

Video wordt geladen...