©  BELGA

Het verdict van een turbulente dag in de Vuelta: dit is de nieuwe stand

Primoz Roglic die aanvalt terwijl Remco Evenepoel lek rijdt. Maar finaal ten val komt net voor de meet en de Vuelta moet verlaten. Wat is er nu veranderd aan de stand na de hectische finale van rit 16 in de Ronde van Spanje?

Werner Bourlez

Eerst en vooral: Remco Evenepoel reed leek op een goede 2 km van de finish. Omdat dit binnen de laatste drie kilometer gebeurde werd aan de leider geen tijdverlies aangerekend ten opzicht van het peloton. Evenepoel finishte als 97ste op 3’08” van winnaar Mads Pedersen, maar kreeg dezelfde tijd achter zijn naam als nummer vijf Quentin Pacher, winnaar van de pelotonspurt.

Primoz Roglic bolde als 35ste over de meet, op 47 seconden van Pedersen. Maar omdat ook hij viel binnen de drie kilometer (net voor de finish) kreeg hij dezelfde tijd als het groepje waarin hij zich voor de val bevond: bij de leiders. Dus in dezelfde tijd als winnaar Mads Pedersen. Daardoor pakte Roglic acht seconden terug op leider Evenepoel. Helaas bleken de gevolgen van de val te zwaar, Roglic verschijnt niet meer aan de start van de 17e etappe. Enric Mas, de nieuwe nummer twee, zat in het peloton, waardoor de kloof met Evenepoel 2’01” blijft.

De top 10:

1. Remco Evenepoel

2. Enric Mas (Spa) op 2’01”

3. Juan Ayuso (Spa) op 4’49”

4. Carlos Rodriguez (Spa) op 5’16”

5. Miguel Angel Lopez op 5’24”

6. Joao Almeida (Por) op 7’00’’

7. Thymen Arensman (Ned) op 7’05’’

8. Ben O’Connor (Aus) op 8’57’’

9. Jai Hindley (Aus) op 11’36’’

10. Louis Meintjes (Z-Af) op 11’41”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer