©  AP

Tweede verdachte van steekpartij in Canada gesignaleerd: bewoners gevraagd om binnen te blijven

In Canada wordt momenteel jacht gemaakt op Myles Sanderson (30). Hij zou gesignaleerd zijn in James Smith Cree Nation, een natuurreservaat waar ook slachtoffers vielen. Aan bewoners wordt gevraagd om binnen te blijven.

Thierry Goeman

Damien Sanderson (31) is door de politie dood aangetroffen. Zijn lichaam vertoonde verschillende verwondingen.

Zijn broer Myles is nog altijd op de loop maar zou nu herkend zijn nabij James Smith Cree Nation, dat bevestigde de politie zopas.

De autoriteiten riepen de bewoners intussen op om een veilige plek te zoeken en te schuilen.

Het duo wordt verdacht van steekpartijen op dertien verschillende locaties in de provincie Saskatchewan. Daarbij kwamen zondag 10 mensen om het leven en raakten 19 anderen gewond.

Volgens de politie waren sommige slachtoffers willekeurig gekozen, maar lijken anderen doelbewust te zijn aangevallen.

Damien is dood. Onderzocht wordt of zijn nog voortvluchtige broer Myles (rechts) daar iets mee te maken heeft  ©  AP

Over een motief voor de steekpartijen heeft de politie nog geen mededelingen gedaan. Uit een statement dat door inheemse leiders werd uitgegeven is af te leiden dat de feiten mogelijk drugsgerelateerd zijn.

Lang strafblad

Intussen blijkt dat de nog vermiste verdachte een lang strafblad heeft. Zeker wanneer hij gedronken heeft, wordt hij agressief.

Myles Sanderson werd in augustus 2021 vrijgelaten uit de gevangenis, maar die voorwaardelijke vrijlating werd snel weer ingetrokken.

 ©  AP

 ©  AP

Agent in gezicht gestampt

Sanderson zat zijn eerste federale straf van meer dan vier jaar, vier maanden en 19 dagen uit voor een hele reeks misdrijven, waaronder mishandeling, mishandeling met een wapen, het aanvallen van een agent en overvallen. In totaal, zegt het document, heeft hij 59 strafrechtelijke veroordelingen achter zijn naam staan.

Sanderson begon rond de leeftijd van 12 met het drinken en roken van marihuana om met problemen thuis om te gaan. Nadien schakelde hij over op cocaïne.

Tijdens een van zijn vele arrestaties schopte hij een agent herhaaldelijk in het gezicht.

Maar de jongste tijd ging het beter. Hij had een huis gevonden voor zijn gezin en nam deel aan het lokale verenigingsleven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer