Zussen Ymke (35) en Lobke (37) en hun oma Jeanine Roobroeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Zussen Ymke (35) en Lobke (37) en hun oma Jeanine Roobroeck. © Simon Mouton Photo News

Zussen haalden oma weg uit woonzorgcentrum na moordpoging met insuline: “Iemand zette die injectie goed verborgen tussen haar tenen”

OostrozebekeZe wordt binnenkort 90 jaar. Maar die mijlpaal had Jeanine Roobroeck (89) bijna niet meer gerond. Want de onbekende dader die drie moorden pleegde en zes moordpogingen ondernam in een rusthuis in Oostrozebeke had het ook op haar gemunt. Hij of zij diende Jeanine in februari 2021 ook traagwerkende insuline toe. Maar de vrouw haalde het. “Volgens ons diende iemand bewust die insuline toe om daarna op te treden als ‘reddende engel’”, vertellen haar kleindochters. De zussen hebben vermoedens over een eventuele dader.

7 reacties

  • Ivan Roelands

    2 jaar geleden
    Insuline is helemaal niet zo makkelijk te traceren als men in het andere interview beweerd. Insuline begint te ontbinden na enkele minuten, als het in de bloedbaan terecht komt een is volledig verdwenen na 4 tot 6 uur, afhankelijk van het type insuline. En de naaldsporen zijn nagenoeg onzichtbaar. Zeker als men nog geen insuline spuit. Ook gaat men in wat men noemt een diabetische coma, die legt het lichaam stil tot 24 uren om het te beschermen. Men kan daar perfect uitkomen zonder schade.
  • Linda Torfs

    2 jaar geleden
    Iedereen ondervragen. Zelfs de huisdokter.
  • Jelle De Waele

    2 jaar geleden
    Kan deze oma geen beschrijving geven van deze persoon?
  • Saskia Jongen

    2 jaar geleden
    En die persoon is niet opgepakt? Ongelofelijk weer , is toch niet normaal
  • Jan Hebbelinck

    2 jaar geleden
    Als ik het goed begrijp werkt die dader daar dus nog. Amai dat moet daar een toffe sfeer zijn, iedereen verdenkt daar nu elkaar.
  1. Jef en Liesbet zoeken overnemers voor eetcafé The Mash en brouwerij d’Oude Maalderij: “We hebben dit volledig opgebouwd en willen het niet verloren laten gaan”
    PREMIUM

    Jef en Liesbet zoeken overnemers voor eetcafé The Mash en brouwerij d’Oude Maalderij: “We hebben dit volledig opgebouwd en willen het niet verloren laten gaan”

    Na negen jaar staat het voortbestaan van brouwerij D’Oude Maalderij (D.O.M.) en het bijhorende eetcafé The Mash op losse schroeven. De uitbaters Jef Pirens (42) en Liesbet Schoonvliet (38) hebben besloten uit elkaar te gaan en zijn daarom op zoek naar overnemers voor deze iconische bruine kroeg. “We hebben verschillende scenario’s overwogen, maar gezien de omstandigheden lijkt dit ons de beste optie”, leggen ze uit. “Alleen op deze manier kunnen we garanderen dat het eetcafé of de brouwerij een mooie toekomst hebben.”
    Izegem
  2. Kabaal rond nieuw kanaal, actievoerders vormen ketting tegen natuurverlies en onteigeningen: “Het is Euromillions niet”
    PREMIUM

    Kabaal rond nieuw kanaal, actievoer­ders vormen ketting tegen natuurver­lies en onteigenin­gen: “Het is Euromilli­ons niet”

    Een infomarkt van De Vlaamse Waterweg over het opwaarderen van het kanaal Bossuit-Kortrijk in Kortrijk nam de onzekerheid niet weg. Omwonenden en ondernemers blijven in het ongewisse over wie er onteigend zal worden. Actievoerders vormden dinsdagavond een mensenketting uit vrees voor het verlies van waardevolle natuur. Hoe wil de overheid menselijke drama’s voorkomen rond die onteigeningen? Wanneer starten de werken en wordt er natuur gered? En tegen welke kostprijs?
    Harelbeke