Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Pieterjan Neirynck

CD&V wil speedpedelecs toelaten op alle jaagpaden in Vlaanderen

CD&V wil dat speedpedelecs, snelle elektrische fietsen die tot 45 kilometer per uur kunnen halen, toegelaten worden op alle jaagpaden in Vlaanderen. Momenteel zijn deze fietsers welkom op 700 van de meer dan 2.000 kilometer aan jaagpaden.

116 reacties

  • Michel Janssens

    2 jaar geleden
    Nu word ik , op m'n pedelec , regelmatig ingehaald door sportieve mensen op een lichte fiets op een jaagpad . 's Avonds , na 22u rijd ik volluit want niemand meer te zien. Zou ik dan ook maar 30 mogen taffelen ? Denk het ni hé. Gewoon aanpassen aan de omstandigheden zekers .
  • boudewijn schepers

    2 jaar geleden
    Dit zou ook moeten gelden voor de scooter B klasse wat is het verschil nog + het zou veel veiliger zijn
  • Jan Trangez

    2 jaar geleden
    De discussie moet veel verder gaan dan enkel maar over jaagpaden en speedpedelecs. Focus moet liggen op verkeersveiligheid, niet op stigmatiseren van bepaalde weggebruikers. De overheid dient hiertoe verder te investeren in aangepaste infrastructuur en waar mogelijk in een scheiding van verschillende types van verplaatsing. En waar dit niet kan, een verlaging van de maximumsnelheid, zowel voor auto’s in de bebouwde kom (30km/h) als voor rijwielen die hun fietspad moeten delen met voetgangers.
  • Ivan Vermeulen

    2 jaar geleden
    Super ! Als ik met mijn Speedy op mijn gemak aan het rijden ben tussen de 25 en 30 km wordt ik aan 50 km/hr voorbij gereden door wielertoeristen die denken dat ze Van Aert of Evenepoel zijn. Waar zit dan de logica ? Politiekers gebruik een keer jullie gezond boerenverstand. En nog iets…. In de kleuterschool leren ze de kinderen dat ze langs de kant van de weg moeten wandelen vanwaar het verkeer komt. Er zullen veel wandelaars weer naar de kleuterklas mogen gaan om dat weer eens te herhalen.
  • Youssef Haddad

    2 jaar geleden
    Super idee 👍