Viervoudig moordenaar Alexander Dean in december voor Hof van Cassatie

Het Hof van Cassatie buigt zich op 20 december over de zaak-Alexander Dean. De voormalige bodybuilder werd in mei van dit jaar veroordeeld tot een levenslange opsluiting met een bijkomende terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor een periode van 10 jaar voor de viervoudige moord op zijn ex-vriendin, haar twee grootouders en een hobbyfotograaf. Die laatste folterde hij ook in de uren voor zijn dood.

Chris Verhaeghe

LEES OOK. Alexander Dean krijgt levenslange celstraf en 10 jaar ter beschikkingstelling voor viervoudige moord en foltering

De advocaten van de 29-jarige man uit Varsenare, Johan Platteau en Brecht Horstens, hebben een voorziening in cassatie ingediend omdat ze menen dat er een procedurefout is gemaakt door het hof van assisen in Brugge. De raadsmannen hadden tijdens het proces kritiek op het verslag dat de gerechtspsychiaters hadden opgesteld over hun cliënt. Ze vonden dat er fouten waren gemaakt tijdens het psychiatrisch onderzoek en vroegen een nieuw onderzoek, maar dat werd geweigerd door het assisenhof.

De zaak werd nu vastgesteld op de zitting van dinsdag 20 december voor het Hof van Cassatie, het hoogste rechtscollege van ons land. Indien het Hof van Cassatie oordeelt dat er wel degelijk procedurefouten zijn gemaakt, kan het beslissen dat het hele proces moet worden overgedaan.

LEES OOK. Hoelang is levenslang eigenlijk echt? En komt Alexander Dean ooit nog vrij?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER