© rr

Ouders van meisje (16) dat kind kreeg van Antwerpse advocaat: “We willen niets liever dan dat ze terug thuis komt wonen”

De 16-jarige A. die twee jaar lang een relatie had met de Antwerpse advocaat Anthony T., is bevallen van het kindje dat ze samen met hem kreeg. De ouders van A. hopen dat hun dochter én kleindochter terug thuis komen wonen. “Het babybedje staat klaar”, zeggen ze in Het Laatste Nieuws.

doro

Zelf begreep de 41-jarige (jeugd)advocaat Anthony T. de commotie niet rond zijn relatie met de 25 jaar jongere vriendin A. De ouders van A., die over de advocaat wonen in Sint-Job-in-’t-Goor zien dat helemaal anders. “Mijn dochter is zes maanden zwanger van iemand die haar vader had kunnen zijn”, zei Marina, de moeder van A., eerder al.

Vaderfiguur

“We zagen hem ook een beetje als een vaderfiguur voor onze tweeling”, gaat de moeder nu verder in Het Laatste Nieuws. “Hij was een vriend des huizes en we hadden veel vertrouwen in hem.”

De advocaat nam A. en haar tweelingzus ook mee op uitstapjes, maar de tweelingzus van A. kreeg na een tijdje argwaan en voelde zich steeds meer uitgesloten. Via de buren kregen de ouders van A. ook te horen dat “er iets niet klopt” tussen de advocaat en hun dochter. “We wilden het eerst niet geloven”, vertelt vader Modest nu. “Een advocaat is toch een man van eer en vergrijpt zich niet aan een meisje van 14. Dat dachten wij toch.”

Zwanger

Het was de familie van A. die de politie inlichtte over de “verboden relatie”, tot grote onvrede van A. zelf. Een jeugdrechter besliste, vóór haar zwangerschap al, om haar in een instelling in Antwerpen te plaatsen. Weg van haar ouders, en vooral weg van haar vriend. “Het opmerkelijke is dat ze zwanger geraakt is toen ze onder toezicht stond van de jeugdrechter”, zei haar moeder Marina eerder in uw krant. “Onbegrijpelijk.”

Het meisje is intussen bevallen van een dochtertje. “Toen ze in het ziekenhuis van Turnhout was opgenomen, wilde ik meteen naar haar toe, maar dat mocht niet”, zegt Marina. “De moeder van Anthony zou er zijn. Wij tellen dus niet mee. De ouders van Anthony zijn ook de meter en peter van het kind.”

Kinderbedje

De ouders hebben altijd wel contact blijven houden met hun dochter die in de weekends ook bij hen verblijft. “We zouden niets liever hebben dan dat ze met haar baby bij ons komt inwonen. Haar kamer is heringericht, met een kinderbedje.”

Ook al stemde A. met de seksuele contacten in, juridisch gezien blijft het verkrachting en daarvoor wordt de advocaat ook vervolgd. Seksuele handelingen met iemand jonger dan 16 zijn in ons land strafbaar. Voorbije dinsdag werd zijn zaak uitgesteld, aangezien enkele deskundigenverslagen ontbraken. Eind mei komt de zaak opnieuw voor.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER