De Slowaakse politie deelde deze foto van de ontsnapte tijger. ©  Politie Slowakije

Tijger ontsnapt uit Oekraïense dierentuin, zet dorpen op stelten

Er is een tijger ontsnapt uit een privédierentuin in Strychava, Oekraïne. Het dier heeft al drie dorpen op stelten gezet in het naastgelegen Slowakije. Autoriteiten in Slowakije hebben burgers geadviseerd op hun hoede te blijven. Volgens de laatste berichten is het dier nog niet gevangen.

Bron: De Telegraaf

Inwoners van het Slowaakse dorp Ulič is gevraagd om zo veel mogelijk binnen te blijven. Ook wordt er gewaarschuwd geen risico’s te nemen. De politie hoopt dat de ontsnapte tijger op die wijze zo min mogelijk schade aan kan richten.

Mochten mensen de tijger zien, dan wordt hen gevraagd de autoriteiten in Slowakije in te lichten. Het jonge dier zou sinds maandag niet meer gezien zijn.

Zondag deelde het Slowaakse natuurgebied Poloniny mee dat het dier was gezien in het gebied. Ook was het dier in de buurt van diverse dorpen gezien.

Afkomstig uit andere dierentuin

De tijger zou zijn ontsnapt uit een privédierentuin, net over de grens in de Oekraïense plaats Strychava. Eerder leefde de tijger in een andere dierentuin, elders in Oekraïne. Vanwege de Russische invasie was het dier overgeplaatst, zo verklaarde parkdirecteur Miroslav Bural aan het Slowaakse persbureau Tasr.

Aap Chichi

Gisteren ontsnapte Chichi, een aap, uit een Oekraïense zoo na bombardementen van Rusland. Na een paar uren ronddwalen, proberen enkele mensen haar te vangen, maar Chichi wou alleen meekomen als ze een gele jas kreeg. Vervolgens ging ze terug naar de zoo… op de fiets en met de gele jas.

LEES OOK. Aap ontsnapt uit Oekraïense zoo, maar keert daarna terug met jas aan op de fiets

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER