Voorzitter vzw Vriendenkring KS en zijn vrouw morgen voorgeleid: onderzoek naar verduisteren ruim miljoen euro

Hasselt -

Michel Dylst, voorzitter van de vzw Vriendenkring KS, en zijn partner worden morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het koppel wordt verdacht van het verduisteren van geld van de vzw. Een bedrag van een miljoen euro valt. Het zou gaan om de lidgelden van hun duizenden leden. Drie anderen werden gearresteerd, maar mochten na verhoor beschikken.

Mireille Maes/Chris Nelis/Phillip Pergens

Het parket van Limburg startte eerder dit jaar een gerechtelijk onderzoek voor misbruik van vertrouwen en witwassen binnen de vzw. Enkele verantwoordelijken zouden aanzienlijke geldbedragen hebben gebruikt voor privé doeleinden. De speurders van de cel financiën van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg hebben ernstige aanwijzingen dat aankopen en uitstappen gebeurden. Het weghalen van gelden uit een vennootschap is strafbaar. Het onderzoek is intussen in handen van een onderzoeksrechter in de afdeling Hasselt.

 ©  Chris Nelis

Geblokkeerd

In het kader van dit onderzoek heeft de federale gerechtelijke politie van Limburg vandaag vijf huiszoekingen uitgevoerd in Zutendaal, Zonhoven, Leopoldsburg, Tessenderlo en Hasselt. Er werden vijf personen gearresteerd. Rekeningen werden geblokkeerd en administratieve documenten werden in beslag genomen. De arrestanten zullen vandaag verhoord worden aangaande hun betrokkenheid bij de mogelijke verduistering van gelden.

De vzw Vriendenkring KS werd in 2012 opgericht om de belangen van de ex-werknemers van de Kempische Steenkoolmijnen te behartigen.

bekijk ook

Parket onderzoekt verduistering van miljoen euro bij Vriendenkring van KS: vijf oud-mijnwerkers opgepakt

 © TVL

5.000 mijnwerkers op meeting in Houthalen geven applaus aan prins Laurent

 © CN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer