Voorzitter Mario Coppens van de liberale vakbond ALCVB suggereerde voor aanvang van het overleg een verdere uitbreiding van het sociaal tarief en een belastingverlaging.
Volledig scherm
Voorzitter Mario Coppens van de liberale vakbond ALCVB suggereerde voor aanvang van het overleg een verdere uitbreiding van het sociaal tarief en een belastingverlaging. © Photo News

Vakbonden voorzichtig tevreden na overleg met regeringen: kan staking op 9 november nog vermeden worden?

Hoge energieprijzenDe vakbonden reageren voorzichtig tevreden na het overleg met de verschillende regeringen van het land over de hoge energieprijzen. Volgens de vakbonden zijn de regeringen bereid om snel extra maatregelen te nemen. Als die maatregelen er op korte termijn komen, lijkt de algemene staking van 9 november vermeden te kunnen worden.

49 reacties

  • danny steenhaut

    2 jaar geleden
    Zorg er voor dat iedereen de index aanpassing PER DIRECT krijgt en niet zoals nu. Wij mensen uit de privé betalen eerst een jaar het verlies dat de overheid heeft door eerst aan de ambtenaren en de sociale uitkeringen de index vroeger te geven. Vestzak, Broekzak operatie.
  • Mario Tersago

    2 jaar geleden
    Al begrijp ik de kritische kijk op stakingen, dit is een recht en bijgevolg drukmiddel om beloftes, kracht bij te zetten. Ik keur het niet goed omdat het vaker meer kwaad dan goed doet, echter als een regering nu eens daad bij het woord zou voeren, was er geen nood om te dreigen met een staking. Gelieve de oorzaak te viseren en niet de symptomen. Spijtig genoeg wordt noodzaak pas duidelijk als grote bedrijven in problemen komen, burgers zijn daaraan onderschikt, denk daar maar eens over na.
  • Léon-Bernard Giot

    2 jaar geleden
    Vakbonden tevreden ? ? ? Terwijl zij amper 1/5 van de werknemers vertegenwoordigen die helemaal niet tevreden zijn ! ! !
  • Peter De Sutter

    2 jaar geleden
    Ik ga in ieder geval mee betogen deze keer,…. Het gepruts mag stoppen!
  • Carl Vangenechten

    2 jaar geleden
    De echte doelstellingen van de vakbondsacties zullen we maar kennen als ze een democratische structuur moeten aannemen. Wat kunnen vandaag hun motieven zijn? Leden werven? Winst maken? Hun nut bewijzen? Alleen de vakbondsbazen weten het.