Charkiv, Oekraïne.
Volledig scherm
Charkiv, Oekraïne. © AFP

Levensduurte en klimaat zijn hogere mondiale prioriteiten dan Oekraïne, zo blijkt uit grote opiniepeiling

De meest mensen vinden de levensduurte en klimaat een groter probleem dan de bevrijding van Oekraïne, zo blijkt uit een enquête die de bezorgdheden over de hele wereld weergeeft. In Polen, Groot-Brittannië en Kenya was er het meeste steun voor Oekraïne, in India, Indonesië en Servië het minst. De grootste bezorgdheid over alle landen heen was de opwarming van de aarde.

14 reacties

  • peter pierreux

    2 jaar geleden
    De door Europa aangewakkerde oorlog in Oekraïne brengt meer schade toe aan het klimaat dan onze houtstoof me dunkt.
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Al sinds 2014 is er oorlog in Oekraïne. VS en EU moesten met Zelenski zonodig de boel ophitsen om er een wereldprobleem van te maken en bevolkingen mee te sleuren. Klimaat / milieu ? EU zorgt dat gas onbetaalbaar wordt en gevolg is dat deze winter massaal hout en kolen gaan gestookt worden. Goed bezig.
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Natuurlijk is "levensduurte" ons voornaamste probleem zeker voor gepensioneerden ! De "opwarming" en "afkoeling" der aarde is cyclisch en al miljoenen jaren aan de gang.
  • Bertrand Vanhevel

    2 jaar geleden
    Wie ligt er eigenlijk nog wakker van een oorlog, aangestoken door de VSA en de NAVO ? Een oorlog die zeker de onze niet is maar waar wij als gewone burger verschrikkelijk onder lijden
  • dirk de laet

    2 jaar geleden
    Ik vind dat het al vijf na twaalf is, was het al niet genoeg warm dit jaar of hoe warmer moet meer worden door de domheid van een groep mensen. Voor mij gaat het klimaat voor dan Oekraïne.