Draait de Russische president Poetin binnenkort de gaskraan naar Europa volledig dicht?
Volledig scherm
PREMIUM
Draait de Russische president Poetin binnenkort de gaskraan naar Europa volledig dicht? © AP/ANP/EPA

Na Poetins dreigement om gaskraan volledig dicht te draaien: hoeveel gas komt er nog uit Rusland? En wat zou leverstop betekenen voor onze rekening?

De Russische president Vladimir Poetin dreigt ermee de gaskraan naar Europa volledig dicht te draaien. Maar hoeveel gas halen we eigenlijk nog uit Rusland? En wat zou de stopzetting betekenen voor ons? “Als Rusland de leveringen stopt wordt het probleem alleen maar groter.”

157 reacties

  • simonne goderie

    2 jaar geleden
    Bouw een drietal nieuwe kerncentrale zoals vele andere landen en we ons niet meer moeten laten chanteren door derden die onze economie bedreigen .
  • Elisa deJong

    2 jaar geleden
    Slechts een deel van het gas komt uit Rusland. Dus meer gas halen bij de andere leveranciers.
  • Robert Van Aelst

    2 jaar geleden
    Draai ze maar dicht volgens onze verantwoordelijken gebruiken wij maar 4% of is het 5% van het Russische gas of hebben ze ons al die jaren voorgelogen?
  • Jan Van Bavel

    2 jaar geleden
    Laat hem de kraan maar dichtdraaien, dan moet Europa beter haar best doen om alternatieven te zoeken, want die zijn er genoeg. Het word tijd dat die moordenaar op z'n plaats word gezet.
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Zullen we deze dreigementen van Poetin even gewoon aan de kant schuiven? Kan zijn dat ie echt de kraan dichtdraait maar waarschijnlijker blijft hij alleen nog maar wat roepen want Gas is zijn laatste troef. Als we nog even volhouden gaan we zien dat ze de schijn van het deert ons niks niet langer op kunnen houden en met een beetje geluk is dat dan ook een weg naar het einde van de oorlog, hoewel Poetin geen zwakte zal willen tonen en zich zo lang mogelijk zal proberen vast te klampen