©  RR

Blunderende Lukas Hradecky was eerder al kop van jut: doelman bezit record van snelste rode kaart ooit in de Bundesliga

Doelman Lukas Hradecky zag er niet goed uit bij het openingsdoelpunt van Abakar Sylla in de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge. De doelman leek de kopbal van Sylla makkelijk te pakken, maar viel met de bal in doel. Doelpunt voor Club dus. Wat opzoekingswerk leert ons dat de Fin niet aan zijn proefstuk toe is. De doelman bezit het record van snelste rode kaart ooit in de Bundesliga.

Jens Jacobs

Lukas Hradecky is al jaren een betrouwbaar sluitstuk tussen de palen bij Bayer Leverkusen 04. De Fin speelt al sinds 2018 voor de Duitse club, maar kwam de afgelopen jaren al meermaals in het oog van de storm terecht.

De Finse doelman bezit het record van snelste rode kaart in de geschiedenis van de Bundesliga. In 2017 had Hradecky slechts twee minuten en twee seconden nodig om rood te pakken. Tegen toenmalig promovendus RB Leipzig kwam de doel ver uit en pakte hij de bal met zijn handen buiten het strafschopgebied. De scheidrechter twijfelde niet en gaf de Fin rood. Niemand pakte ooit sneller rood in Duitsland.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer