De kerncentrale van Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne, telt zes reactoren.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale van Zaporizja, in het zuidoosten van Oekraïne, telt zes reactoren. © Google Maps

Hoe zorgwekkend is de situatie rond de kerncentrale in Zaporizja? “Als we pech hebben, mogen we geen bladgroenten meer eten en moeten de koeien op stal”

Rond de door Russische strijdkrachten ingenomen kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne willen de Verenigde Naties een gedemilitariseerde zone. Oekraïne heeft daar oren naar, Rusland niet. Hoe groot is het gevaar op een nucleair incident en lopen ook wij dan stralingsgevaar?

26 reacties

  • Erwin Van dorpe

    1 jaar geleden
    NATO stelt niks voor. Dat bewijzen ze elke dag door Oekraïne niet meer te helpen. Met vliegtuigen raketten en troepen. Rusland heeft toch de schuld aan het westen. Meer daden in plaats van woorden NATO
  • Jos Bielen

    1 jaar geleden
    Zorg voor een sterk Europees leger als afschriking meer geld geven aan defensie veel mee Dienstplicht terug verplichten
  • Robert Swillen

    2 jaar geleden
    Amerika gebruikt Europa om oorlog te voeren, met gevolg dat wij het slachtoffer zullen worden . Zoals Vietnam, Korea, Cuba , zuid Amerika, Afrika en ga zo maar door. Zij willen de wereld over heersen , hoe ?dat speelt geen rol.
  • Haverbeke Vincent

    2 jaar geleden
    Tijd om uit de Nato te stappen
  • Rudy Meert

    2 jaar geleden
    Diegenen die denken dat Poetin zal stoppen met de Oekraïne zijn er aan voor de moeite. Hij wil het Rusland van Peter de Grote in eer herstellen. Nu reeds lonkt hij naar de Baltische landen en Moldavië waar er Russische gemeenschappen bestaan wat hem een reden heeft om nogmaals "speciale operaties " op touw te zetten. Enkel een gemeenschappelijke sterke defensie, die ook zal ingezet worden indien nodig , de enige taal die Poetin verstaat, zal hem stoppen.