Het nieuwe schooljaar gaat van start en daar horen ook verjaardagsfeestjes bij. Al zijn de regels op sommige scholen wel erg strikt. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe schooljaar gaat van start en daar horen ook verjaardagsfeestjes bij. Al zijn de regels op sommige scholen wel erg strikt. Illustratiebeeld. © Photo News

“Mijn dochter mag geen verjaardagsuitnodigingen uitdelen op school”: gaat privacywetgeving te ver?

Verjaardagskaartjes uitdelen in de klas? Mag niet zegt een kleuterschool uit Schellebelle. Dit zou in strijd zijn met de GDPR, de Europese privacywetgeving. Tekenend voor de wildgroei aan regeltjes op school, volgens de moeder van het kind. “Stel je maar eens voor dat jouw kind zomaar, heel SPONTAAN wordt uitgenodigd.” Interpreteert de school de wet te nauw of gaat Europa wel heel ver?

65 reacties

  • Francky Libbrecht

    2 jaar geleden
    Weer veel reacties naast de kwestie. Feestjes dit, feestjes dat... Daar gaat het niet over beste mensen. Het gaat over de overdreven GDPR. Het gaat inderdaad te ver. Zoals zoveel regeltjes in deze "moderne maatschappij".
  • Kevin Agneesens

    2 jaar geleden
    Aan degene die zeggen feestje in de klas, of iets lekkers uitdelen in de klas hebben duidelijk geen kleine kinderen meer. Voor een feestje in de klas is al jaren geen tijd meer. En iets uitdelen mocht ook niet meer. Enkel een gezond tussendoortje. Maar welk kind vind het leuk om een appel uit te delen?
  • MARC CROUX

    2 jaar geleden
    Verjaardagsfeestje IN de klas. Opgelost.
  • Ludo Hermans

    2 jaar geleden
    Dan ook geen verkiezingsdrukwerk meer in onze brievenbus!
  • Ann Verschueren

    2 jaar geleden
    Waarom het leven zo moeilijk maken ? Doe zoals vroeger: deel iets lekkers uit in de klas aan alle kindjes en vier thuis de verjaardag in het gezin met een leuk uitstapje. Die feestjes worden ook alsmaar uitgebreider en uitgebreider en duurder en duurder en daar verwen je alleen je kind maar teveel mee en zal het nooit genoeg zijn als ze groter worden.