Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) © BELGA

Matthias Diependaele (N-VA) verzamelt alle Vlaamse subsidies in één register: “Dankzij El Kaouakibi is databank zo snel af”

Hoeveel geld krijgen pakweg de Broeders van Liefde of de Chiro van de Vlaamse overheid? Iedereen kan vanaf vandaag alle subsidiestromen onder de loep nemen. Of dit de hele subsidiecultuur kan veranderen? “In Vlaanderen is de reflex: gaat iets goed of net slecht, geef er dan subsidies aan. Maar dat is niet altijd de taak van de overheid.”

33 reacties

  • Danny De Kimpe

    2 jaar geleden
    Niemand wil zijn belasting geld investeren in die, vzw's en ngo's. Vroeger bestond het niet. Ze moeten zelf bedruipend zijn. Door pannekoeken of wafels of lidgeld te vragen. Ook de, vzw's van Somers. De geloof organisaties ook. De evangelische kerk doet het niet met belasting geld. Voor iedereen gelijk. Dan zal de overheids schuld snel zakken.
  • DIRK VAN DESSEL

    2 jaar geleden
    Schaf subsidies af,wat niet kan overleven dankzij lidgeld abonnement of entree kaartje dient toch niet van het bankroet gered met subsidies uit ons belastinggeld ? Waarom zoveel subsidies verkwisten aan cultureluurs gedoe waarin het belastingbetalend publiek weinig of helemaal niet geïnteresseerd is, buiten de gulzige, vegeterende subsidieslurpers zelve uiteraard ?
  • paul piens

    2 jaar geleden
    En waar vinden we dat online register?
  • J. Platsteen

    2 jaar geleden
    Knip in die subsidies. Voorbeelden genoeg. Opera Vlaanderen, elitair gedoe, geen subsidies. Theatermakers die stukken opvoeren voor zichzelf en een elitair progressief stedelijk publiek nougaballen. vzw's die tegen de gevestigde waardes ingaan 0€ enz.
  • STEFAAN DHEEDENE

    2 jaar geleden
    Diependaele zijn kabinet heeft 4 jaar nodig gehad om een databank van vlaamse subsidies op te stellen. Die werken daar ook zeer rap, me dunkt. Ofwel zijn die subsidies een zodanig kluwen waar er niemand nog zicht op heeft.