Pogacar en Evenepoel keuvelen tijdens de Tirreno Adriatico van eerder dit seizoen. ©  EPA-EFE

Pogacar kijkt al uit naar clash met Evenepoel in grote rondes: “Het worden leuke duels met Remco”

Ook Tadej Pogacar (23) vertoeft net als Van Aert in Canada. De tweevoudige Tourwinnaar wil in Australië een gooi doen naar de regenboogtrui en verkiest daarvoor ook een aanloop via de GP’s van Québec en Montréal. Ook hij volgt met één oog de Vuelta. “Het is uitstekend entertainment.”

Stijn Joris

“De rit van dinsdag heb ik moeten missen omdat ik op het vliegtuig zat”, vertelt een enthousiaste Pogacar. “Daarnaast heb ik bijna alles van de Vuelta gezien. Het is uitstekend entertainment na mijn trainingen.”

Pogacar is enthousiast over de prestaties van Evenepoel in Spanje. “Remco ziet er super goed uit. Hij heeft zich in een uitstekende positie geknokt om het ook af te maken. Hij ziet er heel sterk en kalm uit, hij maakt echt indruk, maar dat verrast me niet. Dit zat eraan te komen. We wisten al hoe goed hij was. Dat toonde hij in eendagswedstrijden en nu komt dat er ook uit in een grote ronde. Hij kan klimmen, tijdrijden en zelfs op het vlakke kan hij zijn ding doen. Hij heeft zich duidelijk goed voorbereid en ik verwachtte wel wat van hem. Dat lost hij helemaal in.”

Pogacar kijkt al reikhalzend uit naar de confrontaties met Evenepoel in één van de volgende grote rondes. “Het gaat heel interessant worden als hij erbij komt. Ik verwacht alleen maar meer concurrentie de komende jaren. Hopelijk kan ook Bernal op zijn oude niveau terugkeren. Dan gaan we nog leuke jaren tegemoet waarin we mekaar met zijn allen gaan bestoken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer