De medicatie zit niet achter slot en grendel, zo kon een VTM NIEUWS-journalist vaststellen.
Volledig scherm
PREMIUM
De medicatie zit niet achter slot en grendel, zo kon een VTM NIEUWS-journalist vaststellen. © DPG Media/RV

Undercover in rusthuis Oostrozebeke: zelfs na moorden ligt medicatie gewoon te grabbel

Het onderzoek naar de moorden in het rusthuis in Oostrozebeke wordt bemoeilijkt door chaos in de administratie, dat weet een bron dicht bij het onderzoek. Niemand weet wie wanneer aan welke bewoner medicatie toediende. Uit onderzoek van deze redactie blijkt nochtans dat daar al ruim tien jaar voor gewaarschuwd werd. Zelfs vandaag slaagt het rusthuis er niet in de medicatie achter slot en grendel te bewaren, dat kon ‘VTM Nieuws’ undercover vaststellen. Onze journalist liep ongestoord het bureau binnen waar de medicatie simpelweg te grabbel lag.

58 reacties

  • Tom Verboven

    2 jaar geleden
    In sommige ziekenhuizen willen de verpleegkundige na herhaaldelijk melding gekregen te hebben van de dokters nog de juiste medicatie niet geven .
  • Raphael Coryn

    2 jaar geleden
    Misschien de directie eens aan de tand voelen als zij zo kwistig zijn en niets willen doen wat de inspectie verslagen vragen. Er is blijkbaar veel onwil. Sluiten en de Leidingmeer verantwoordelijk stellen.
  • Refter Noorderlaan/ Oudaan

    2 jaar geleden
    Als de inspectie deze bevindingen in het verleden schriftelijk hebben gemeld, kunnen ze nu overgaan tot de intrekking van de vergunning. Wat ze nu ook moeten doen de redenen zijn alom aanwezig.
  • Pim Pernel

    2 jaar geleden
    Wie is in deze zaak uit eindelijk de Grote verantwoordelijk? De inspecties zelf die niet binnen de zes maanden opnieuw gaan contrôlerez en zelfs niet bij een volgende inspecte na meerdere jaren. Enige mogelijk sanctie: onmiddellijk ontslag wegens schuldig verzuim. Crevitske, neem uw verantwoordelijk he'd eens voor een keer op.
  • Robert Boxtaele

    2 jaar geleden
    Hoe is het in godsnaam mogelijk dat inspectiediensten, en zeker niet déze alleen, ernstige fouten die ze vaststellen niet zélf van kortbij opvolgen, en bij manifeste onwil van zorginstellingen e.a. zelf grondige maatregelen nemen, desnoods de sluiting!? Me dunkt dat die directeur de eer aan zichzelf mag houden en opstappen, of hij op zijn minst voorlopig mag geschorst worden. En die inspectiediensten zelf, die mogen best ook eens "geïnspecteerd" mogen worden.
  1. Vlaamse Lucas heeft 250.000 volgers op Chinese versie van TikTok: “Zelfs in een klein dorpje herkennen ze me”
    PREMIUM
    3

    Vlaamse Lucas heeft 250.000 volgers op Chinese versie van TikTok: “Zelfs in een klein dorpje herkennen ze me”

    Lucas Deckers (26) is een fenomeen op Douyin, de Chinese versie van TikTok. Vanuit zijn slaapkamer in Mechelen maakt hij video’s die een schot in de roos zijn bij een Chinees publiek. In vloeiend Mandarijn brengt hij een bezoek aan zijn studentenstad Leuven, een brouwerij in Temse of Maanrock. Hij schopte het zelfs tot een virale internetgrap in China én heeft meer volgers dan de populairste Vlaamse politici op TikTok. Hoe in hemelsnaam werd Lucas influencer in China?
  2. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    1

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem