© Cinema Legacy Collection/The Hollywood Archive/The - creative.belgaimage.be

Tom Hanks: "Een vervolg op "Forrest Gump"? Daar hebben we de volle 40 minuten over gepraat"

"Een vervolg op "Forrest Gump"? Daar hebben we de volle 40 minuten over gepraat". Dat zegt acteur Tom Hanks in een Britse podcast. "Forrest Gump" is een van de meest succesvolle films en een van de beroemdste rollen van Tom Hanks. Maar een vervolg, nee, dat zat er niet in.

"Forrest Gump" (1994) volgt Forrest Gump, een eenvoudige, naïeve ziel die zittend op een bankje in de stad aan toevallige passanten het verhaal van zijn leven doet. Vanaf zijn jeugd in de jaren 50 tot in de jaren 80 maakt hij historische gebeurtenissen mee, zonder dat hij het zelf beseft. "Forrest Gump" groeide uit tot een van dé filmtoppers uit de jaren 90. Hij werd 13 keer genomineerd voor een Oscar en won er 6, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste acteur. 

Dat succes was niet het minst te danken aan acteur Tom Hanks (66), die de rol van Forrest Gump speelt. Het is een van zijn meest beroemde, zo niet beroemdste rol. Op "Forrest Gump" is nooit een vervolg gekomen, zoals dikwijls gebeurt bij kaskrakers. Nochtans was daar wel de mogelijkheid toe. "Forrest Gump" was gebaseerd op het gelijknamige boek van Winston Groom uit 1986. In 1995 verscheen een vervolg, "Gump en co".

"Ik moet zeggen, na heel lange tijd hebben we wel eens gepraat over een nieuwe "Forrest Gump". Een gesprek dat de volledige 40 minuten duurde", vertelt Tom Hanks in de podcast "Happy sad confused" van de Britse krant The Independent. "En toen zeiden we: "Jongens, kom nu."" Voor Tom Hanks en regisseur Robert Zemeckis zat een vervolg er dus nooit in.

Bekijk hier de lange trailer van "Forrest Gump":

Tom Hanks: "Iets slims gedaan"

In de rijk gevulde carrière van Tom Hanks duiken amper sequels op, en dat komt omdat hij zelden een goed idee hoort dat het waard is om een filmpersonage terug tot leven te wekken. "Iets slims wat ik heb gedaan, is dat ik nooit een contract heb getekend waarin de verplichting tot een vervolg staat", zegt hij.

Er is altijd die natuurlijke neiging vanuit pure commercie die zegt: "Hé, dit was een kassucces, doe het opnieuw en je hebt weer een kassucces."

Tom Hanks

"Ik heb altijd gezegd: "Jongens, als er een reden is om het te doen, dan doen we het. Maar jullie kunnen me niet dwingen". Er is altijd die natuurlijke neiging vanuit pure commercie die zegt: "Hé, dit was een kassucces, doe het opnieuw en je hebt weer een kassucces.""

Tom Hanks en regisseur Robert Zemeckis hebben opnieuw samengewerkt voor de live-action verfilming "Pinocchio". Die is vanaf vandaag te zien op de streamingdienst Disney+. Het is al de vierde samenwerking tussen de twee, na "Forrest Gump", "Cast away" (2000) en "The polar express" (2004).

Meest gelezen