De tuin aan deze woning in de Hoefstadstraat werd volledig omgewoeld door everzwijnen. © RR

Everzwijnen vernielen siertuin in Genk: “Jaar geleden sloegen ze hier ook al toe”

GENK -

In de Hoefstadstraat in Genk hebben everzwijnen een siertuin aan een zwembad volledig omgewoeld. De beesten sloegen toe op het ogenblik dat de bewoners niet thuis waren.

Het is niet de eerste keer dat everzwijnen toeslaan in de tuin van het gezin. “Een jaar geleden gebeurde het ook al”, zegt de eigenaar. “Toen was de schade erg beperkt in vergelijking met nu. Ik had ze die keer nog zelf kunnen wegjagen. Om te voorkomen dat ze zouden terugkomen heb ik een speciale poort en draad laten plaatsen. Ik was ervan overtuigd dat ze niet meer binnen zouden geraken.”

“Maar toen we aan zee waren, kregen we telefoon van onze zoon om ons te laten weten wat die varkens hebben gedaan. Blijkbaar hebben ze zich een weg gebaand doorheen de heg. Onze tuin ligt in een bewoond gebied waar dagelijks veel kinderen passeren. Die dieren zijn oncontroleerbaar en kunnen vanuit de vreemdste hoeken tevoorschijn komen en een ongeval veroorzaken. Het wordt hoog tijd dat er doortastende maatregelen komen.” (Chris Nelis)

 ©  RR

 ©  RR

 ©  RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer