De leden scandeerden de naam van voorzitter Michel Dylst. © CN

150 leden van KS Vriendenkring steunen voorzitter: “Als één blok achter het bestuur”

Aan de mijnsite in Heusden-Zolder zijn donderdagmiddag ruim 150 leden van de KS Vriendenkring samengekomen. Secretaris Eddy Melis had opgeroepen om er om 12.30 uur samen te komen om hun voorzitter te steunen.

Ruben Steegen/Chris Nelis

“Samen één, samen sterk, laat zien dat je mijnwerker bent”, klinkt het bij Eddy Melis, die zich na de arrestatie van voorzitter Michel Dylst heeft opgeworpen als spreekbuis van KS Vriendenkring. “Men is bezig onze voorzitter en zijn vrouw persoonlijk te beschadigen om zo verdeeldheid te zaaien onder de medewerkers. Maar wij behouden alle vertrouwen in onze voorzitter.”

Dat lieten de opgetrommelde leden alvast merken door luidkeels de naam van de voorzitter te scanderen (zie video bovenaan).

Eddy Melis. ©  RL

Eddy’s oproep aan de leden om vanmiddag af te zakken naar de mijnsite, waar om 12.30 uur een live-interview met TV Limburg stond gepland, werd gretig gedeeld op sociale media. Ruim 150 leden tekenden rond de middag al present aan de oude steenkoolmijn in Heusden-Zolder. “Ongelooflijk dat er zoveel mensen zijn samengekomen en een duidelijk teken dat alle leden als een blok achter de voorzitter en het bestuur staan”, besluit Eddy.

 ©  RL

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer