Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Planbureau voorspelt stagnering van economische groei

Het Planbureau ziet de economische groei vanaf oktober twee kwartalen “stagneren”. De economische groei zou in heel 2023 maar 0,5 procent bedragen, blijkt uit de nieuwe economische vooruitzichten van de instelling. De instelling is zo somberder gestemd dan bij de vorige cijferworp. De cijfers “schuren tegen een recessie aan”, reageert staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld).

19 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Is Oosterweel eigenlijk nog wel nodig. De helft van de bevolking zal het zich toch niet kunnen veroorloven om elektrisch te rijden. Bij een sterk gedaalde levensstandaard zal er ook minder goederenvervoer zijn. En overkapping hoeft toch niet meer bij elektrisch rijden. Dreigt nu zo een nutteloos miljardenproject te worden. Zoals destijds de smeerpijp en het hellend valk van Ronquières. Met een F35 kan je ook niets doen tegen chantage met gasprijzen. Kan dat contract nog geschrapt worden.
  • hedwig van der biest

    2 jaar geleden
    Nu op dit moment gaan ze het structureel tekort terugdringen,dit is een grap zeker...
  • Roeland Van de Wal

    2 jaar geleden
    Heb zelf ook eens een 'cijferworp' gedaan en stel vast dat ik binnenkort nog nauwelijks ga kunnen rondkomen met mijn riante overlevingspensioen van 1475 €.Heb daar geen planningsbureau voor nodig.
  • Fanny Konings

    2 jaar geleden
    Misschien aan budgetbeheer doen
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Gek he, met deze energieprijzen moet het wel. Wie slim is blijft nu even op z'n geld zitten om er straks zijn gas en elek rekening mee te kunnen betalen. En Mathieu, niet alleen bedrijven moeten reserves aanleggen voor als het eens wat minder gaat, gezinnen net zo goed! Maar tegenwoordig wordt dat niet meer aangeleerd, mensen geven alles uit wat er binnenkomt en lenen wel als er nood is, hoge rente zal dit wel veranderen