Archiefbeeld

King Charles III: "Dood van mijn moeder is een moment van groot verdriet voor mij en mijn familie"

De kersverse Britse King Charles III heeft via sociale media een mededeling verspreid over het overlijden van zijn moeder koningin Elizabeth II. "De dood van mijn beminde moeder, Hare Majesteit the Queen, is een moment van groot verdriet voor mij en alle leden van mijn familie", klinkt het.

Na het overlijden van zijn moeder enkele uren geleden, is de prins van Wales de nieuwe koning van het Verenigd Koninkrijk: King Charles III. Hij moet nog de eed afleggen (en later nog gekroond worden), maar in de feiten is hij al de nieuwe monarch van het land. Via sociale media heeft hij een mededeling verspreid over het overlijden van zijn moeder the Queen. Hij spreekt over "een moment van groot verdriet" voor hem persoonlijk en zijn familie.

"Het overlijden van ons gekoesterd staatshoofd en onze teerbeminde moeder wordt diep betreurd", gaat hij verder. "Ik weet dat haar verlies zal gevoeld worden in het hele land, het Gemenebest en door ontelbare mensen over de hele wereld. Tijdens deze tijd van rouw en verandering, kunnen mijn familie en ik troost putten uit de wetenschap dat the Queen alom werd gerespecteerd en geapprecieerd."

Nu Charles koning is, wordt Camilla Queen Consort (koningin-gemalin). Dat heeft de Queen in februari van dit jaar nog beslist. Er was heel wat twijfel over de titel, omdat zowel zij als Charles een scheiding achter de rug hebben en er onzekerheid was over de reacties van het publiek. 

Meest gelezen