Jan Segers en Patrick Van Gompel
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Segers en Patrick Van Gompel © HLN

COLUMN. Soms verhullen verkleinwoorden de horror. Relatietje, Vangheluwe. Insulinespuitje, Oostrozebeke

Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Patrick Van Gompel, VTM-journalist op pensioen.

11 reacties

  • Catherine Dauchy

    2 jaar geleden
    Laatst nog op tv bij onze noorderburen... "Neem een groot kommetje." ?? Ze gebruiken over de grens verkleinwoorden dat het niet meer normaal is. En hier in België eten ze frietjes om zich minder schuldig te voelen want frieten, daar verdik je nogal van hoor! Nog ergerlijker is het einde van een zin afsluiten met 'ofzo'. Hebben die mensen faalangst of wat?
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    Gasfactuurtje..
  • rony stokart

    2 jaar geleden
    Niet vergeten: "adresjes" is ook erg gegeerd bij de krantenredakties. Je zou het bijna "hilarisch" noemen ware het niet totaal "ongrappig".
  • Michel Jacobs

    2 jaar geleden
    Ooit aan gedacht dat een insulinespuitje gewoon letterlijk een heel klein spuitje is? Wat wil je dan dat ze zeggen? 'Ziehier de enorme klisteer-insulinespuit van 0.5ml. ?'
  • Jean-pierre Thierens

    2 jaar geleden
    “ Verkleinwoordjes” zijn in . Ze worden meer te onpas gebruikt dan waarvoor ze dienen . Ook in boetiekjes , juweliertjes , kappertjes , ….’. veel gebruikt . Velen denken dat het sjiek overkomt . Groetjes !