Videospeler inladen...

Dak dansschool ingestort na hevige regenval in Kontich: "Balletvloer staat 10 centimeter onder water"

In Kontich is het dak van dansschool Het DansAteljee ingestort na een hevig onweer. De schade aan het gebouw is groot. Tijdens het onweer was niemand aanwezig. 

Rond 21.40 uur heeft het dak van dansschool Het DansAteljee het begeven, vermoedelijk onder de druk van de grote massa water. Zaakvoerder Leen Bridts van Het Dansateljee was als eerste ter plaatse. "Het alarm ging af, en ik dacht dat het gewoon om een stroompanne ging omdat het hard had gestormd, maar het was veel erger. Het dak van een danszaal is ingestort. Ik was even in paniek. De brandweer is ter plaatse gekomen."

Je kan de blote hemel zien. Ook leuk om onder te dansen maar dat doen we liever buiten, en niet vanuit de danszaal

Leen Bridts, zaakvoerder Het Dansateljee

De schade aan het dak is enorm. "Het dak is volledig weg, je kan de blote hemel zien. Ook leuk om onder te dansen, maar dat doen we dan liever buiten, en niet vanuit de zaal. De brandweer kan het dak niet dichten, dus als het nog zou regenen, blijft het binnen regenen. Het is een zwevende balletvloer en die is verloren. Er staat zeker 10 centimeter water op."

Volgende week start het nieuwe dansschooljaar maar Leen Bridts is vastberaden om een oplossing te vinden voor de 600 dansers. "We zijn doorzetters en onze lessen gaan sowieso door. We zullen alleen moeten bekijken waar we iedereen veilig kunnen laten dansen." 

BEKIJK - Het verslag in Het Journaal:

Videospeler inladen...

Meest gelezen